• Vakcinācija nepasargā no inficēšanās – vairākiem vakcinētiem mediķiem atklāts Covid-19

    Sabiedrība
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    5. februāris, 2021
    4 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Arī pēc abu vakcīnas devu saņemšanas iespējams inficēties ar Covid-19. To pierāda analīzes, ko ik nedēļu veic Latvijas slimnīcu darbiniekiem. Vīrusa klātbūtne tiek atklāta, taču slimības gaita nav pat pamanāma vai ir viegla.

    “Vakcinācija nepasargā no inficēšanās. Vīruss taču nezina, vai es esmu vakcinēta vai nē,” intervijā LTV raidījumam situāciju skaidro RSU profesore Ludmila Vīksna.

    “Vīruss redz, ka slimību man nevar izraisīt, jo man antivielas jau pret viņu strādā. Bet, ja manu analizē, tad man atrod – re, kā, viņai ir vīruss. Tas mērķis ir, lai nenomirtu un neslimotu ar smagām formām. Un parasti ir tā, ka vīruss tomēr uzreiz saņem pretsparu un mazāk izplatās. Viņš nav tikpat dzīvīgs,” stāsta profesore.

    Viņa atklāj, ka nepieciešama papildus izpēte.

    “No vienas puses saka, ka slimība ir pilnīgi savādāka, no otras, infektoloģijas ābece. Tā izskatās. Starp tiem, kam bija divas vakcīnas saņēmuši, es zinu vairākus, kuriem ir konstatēts vīruss, bet neviens nav slimojis. Tas ir ļoti nozīmīgi. Es pat zinu cilvēkus, kas ir riska grupā. Mana kolēģe saņēma pirmo vakcīnu, pēc tam saslima, bet slimoja uz robežas starp viegli un vidēji. Es domāju, ka tas kolēģis būtu aizgājis bojā,” uzskata Ludmila Vīksna.

    LTV raidījuma video fragments:

    4 komentāri

    JANIS KALVA
    Ja ražotājs pieprasa no valstīm apstiprinājumu ka necels pretenzijas ja būs slikti, tātad mūsējie ir piekritusi vairot ražotāju pelnu nezinot ko tie ražo un kas notiks tātad valdībai dziļi nospļauties ko potēt ka tik peļņa neticu ka par pirkšanu kāds nesaņem atlīdzību. Mums jau nav neviens darījums noticis lai kāds neiedzivotos. Vinkele noteikti negribeja dalīties tāpēc paņēma citu kurš ir pareizais kas liecina par mistiskā biroja izveidošanu. Kāpēc nav gripas, masalu, tuberkulozes un citu pošu biroju. Jaunajam ministram par to vajadzētu padomāt.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē