• Plāns, kā atbrīvoties no varžacs

    Veselība
    Anda Hailova
    26. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Iemesls, kāpēc veidojas varžacis, ir mehāniska iedarbība – pastiprināts spiediens uz atsevišķām pēdas vietām, kas tiek regulāri uzberztas. Tās ir nepatīkamas un rada milzu diskomfortu. Pēdu aprūpes speciāliste Tatjana Ivanova stāsta, kā mājās tikt vaļā no varžacs.
    • Aptiekā nopērc speciālus aplikatorus, piemēram, Scholl, Urgo, Salipod plāksterus varžacu likvidēšanai. Tie jāuzliek akurāti, lai aktīvā viela (parasti augstas koncentrācijas salicilskābe vai pienskābe) iedarbotos uz varžacs centrālo daļu.

    Bet – noturot tos ilgāk par noteikto laiku, vari iedzīvoties čūlā!

    Ir arī Duofilm laka pret varžacīm, tā iedarbojas dziļāk un efektīvāk, sairdinot arī varžacs sakni. Laka jāuzklāj vismaz trīs kārtās. Uzklāj ar otiņu, pagaidi 10 minūtes, kamēr nožūst, tad klāj vēlreiz un vēlreiz.

    Ņem vērā! Aktīvo vielu koncentrācija gan plāksteriem, gan lakām ir liela, tāpēc rīkojies ļoti uzmanīgi, lai neapdedzinātu veselo ādu. Noslīdējis vai nevietā uzlīmēts plāksteris var radīt nevajadzīgu kairinājumu veselajiem audiem.

    Kā pareizi uzlikt plāksteri?

    1. variants. Lai aizsargātu veselo ādu apkārt varžacij, apzied to ar vazelīnu, cinka ziedi vai taukainu krēmu un tikai tad liec plāksteri vai laku.

    2. variants. Ņem parasto plāksteri, izgriez tajā varžacs lieluma caurumiņu un uzklāj uz ādas, lai virs tā būtu redzama tikai varžacs. Tam pāri uz varžacs liec speciālo plāksteri vai uzpilini laku.

    • Kad plāksteris noņemts, pēdu izmērcē siltā sodas, kumelīšu vai šķidro ziepju vanniņā. Uz litru ūdens ņem 2–3 tējkarotes dzeramās sodas un ēdamkaroti sarīvētu vai šķidro ziepju.
    • Kāju noslauki un ar pumeku vai vīli notīri atmiekšķēto raga kārtiņu. Bet – tikai to, kas viegli nāk nost. Šādi atbrīvojies arī no sabiezējuma uz papēža.
    • Pēdas iezied ar kāju krēmu, kas ādu mīkstina un novērš sabiezējumus. Piemēram, urīnvielu, struteņu un kumelīšu ekstraktu, pienskābi saturošu Amicos krēmu, Linolen krēmu, mandeļu eļļu, E vitamīnu eļļā.
    • Ja vajag, procedūru pēc divām vai trim dienām atkārto. Atkarībā no tā, cik pamatīgs ir sabiezējums, iespējams, vajadzēs vismaz trīs procedūras.

    Tomēr, ja pats ar varžaci nespēj tikt galā, meklē speciālistu palīdzību. Labākais risinājums – dodies uz ārstniecisko pedikīru, kur sabiezējušo slāni noņem ar speciālu frēzīti – zobārsta urbim līdzīgu ierīci – un, ja nepieciešams, saknīti piededzina un izņem.
    Ņem vērā – ja tu nenovērsīsi spiedienu uz varžaci, tā atjaunosies. Tāpēc vairs nevalkā pārāk šaurus apavus vai ar ļoti augstu papēdi!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē