• Markus Rivas veselības formula

    Veselības formula
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    2. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Markus Riva ir interesants vīrietis. Viņā jaušams vienlaikus maigums un milzīgs gribasspēks. Enerģija un harmonija. Sirsnība un vīrišķība. Viņš pats saka, ka viņā mīt aizrautība dzīvot, un tas ir viņa dzīvesprieka pamatā. Un man radās iespaids – kamēr vien pasaule un Visums nebūs līdz galam izpētīti, pabeigti, Markus būs dzīvesprieka pilns, jo ir tik daudz uzzināma, sasniedzama, izmēģināma!

    Mana fiziskās veselības formula

    Pirmām kārtām – katru dienu izkustēties. Būt kustībā – tas ir mans tāds dzīves uzdevums, pamatformula. Bez kustības es nevaru normāli funkcionēt, man vajag visu laiku kustēties, vai tā ir pastaiga, skriešana, peldēšana, sporta zāle vai jebkas cits, kas ir – nesēdēt uz dīvāna.

    Man tas ir vitāli nepieciešams.

    Un es katru dienu cenšos tā vai citādi izkustēties. Sporta zālē trenējos jau divdesmit gadu regulāri, bez lieliem pārtraukumiem. 

    Kad esmu apaukstējies un vispār vēsajā sezonā lietoju C vitamīnu un pats gatavoju dzērienu ar ingveru, kurkumu, maltiem melnajiem pipariem. Bieži vien tas arī ir vienīgais, kas nepieciešams, lai atkal tiktu uz kājām. Arī tad, ja gadās, ka pazūd balss vai kakls iet ciet, dzeru to pašu dzērienu, ievēroju mieru un cenšos nerunāt.

    Ingvers palīdz arī atgūt enerģiju, ingvera šotus izdzeru, ja zinu, ka būs jādara kas tāds, kas prasa uzmanību, enerģiju, izturību.

    Nesmēķēju, cenšos maz lietot alkoholu. Sekoju līdzi tam, ko es ēdu. Jau gandrīz četrus gadus esmu vegāns. Regulāri cenšos veikt analīzes, lai kontrolētu, vai un kā man organismā trūkst, lai to novērstu. Jo veselība jau ir pats dārgākais, kas mums ir. Tikai tad, ja būs veselība, varēsim darīt to, ko vēlamies.

    Mana garīgās veselības formula

    Manas garīgās veselības formula ir saistīta ar fizisko veselību, jo visas fiziskās nodarbes palīdz sakārtot galvu. Man patīk, kā es saku, doties mentālajās pastaigās.

    Jo īpaši ziemā, kad var satuntulēties, ārā auksts, telefons iebāzts dziļi kabatā, atslēgti paziņojumi, un es vismaz divas stundas staigāju, izvēdinu galvu.

    Arī ceļošana man palīdz sakārtoties. Nomainot vidi, dažādas lietas dzīvē sakārtojas arī garīgā līmenī, jo tu uz tām paskaties no malas, vēsu prātu. Cita vide raisa citas domas, un bieži vien tieši tas ir tas, kas nepieciešams, lai atgūtu līdzsvaru vai atrisinātu kādu samezglojumu.

    Mana ģimenes veselības formula

    Ģimenē, man šķiet, svarīgi ir cienīt citam citu, būt iecietīgiem, neuzspiest savu viedokli. Būt saprotošiem. Tad arī viss pārējais būs līdzsvarā un noskaņa ģimenē būs laba. Ja ģimenē laba noskaņa, mazāk būs arī stresa, kas tomēr bieži vien izraisa dažādas veselības likstas.

    Mana mājokļa harmonijas formula

    Mājoklis man ir vieta, kur ir tā sajūta – jā, es te gribu atgriezties. Ir bijušas vietas un dzīvesvietas, kur nav bijis šīs sajūtas, bijis diskomforts. Ir jābūt tai sajūtai, ka tu ieej pa durvīm un jūties gaidīts, brīvs, vari būt pats, atslābt.

    Neatkarīgi no tā, kas mēs esam, mājas ir tā vieta, kur vari būt harmonijā ar sevi.

    Man ir svarīgi, lai apkārt  ir estētiska vide. Nav jābūt nekam grandiozam, bet man patīk, ka manas mājas ir dizainiski sakārtotas, vizuāli pievilcīgas. 

    Mana dzīvesprieka formula

    Mans dzīvesprieks ir absolūti saistīts ar mūžīgo vēlmi izzināt, meklēt jaunus apvāršņus, pieredzes. Visu laiku būt attīstībā – garīgā, fiziskā. Nestāvēt uz vietas. Manī mīt milzīga aizrautība dzīvot. Un, kamēr vien tā ir, mans dzīvesprieks ir nezūdošs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē