• Drīzumā varētu sākt vakcinēt arī jauniešus no 16 gadu vecuma

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Tiek plānots tuvākajā laikā paziņot, ka Latvijā pret Covid-19 vispārējā kārtā tiks vakcinētas arī personas no 16 gadu vecuma, sociālajos tīklos pavēstījis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā, patlaban personu vecumā zem 18 gadiem vakcinācija pret Covid-19 notiek tikai tad, ja ir ārsta norīkojums vai konsīlijs par pamatojumu.

    Saskaņā ar Vakcinācijas rokasgrāmatu, šobrīd no visām Eiropas Savienībā apstiprinātajām vakcīnām pret Covid-19 tikai Pfizer/BioNTech var lietot personu vecumā no 16 gadiem vakcinācijai. Pārējās vakcīnas – Moderna, Johnson & Johnson un AstraZeneca – var izmantot tikai personu no 18 gadiem vakcinācijai.

    Iepriekš Vakcinācijas projekta nodaļā arī skaidroja, ka vakcinācijas procesā Latvijā, līdzīgi kā citviet pasaulē, kopumā uzsvars tiek likts uz tiem iedzīvotājiem, kuriem saslimšana izraisa smagas sekas vai ar lielāku varbūtību noved pie nāves. Vienlaikus, pētījumos parādoties aizvien vairāk pierādījumiem par jauniešu vakcinēšanu, valstis varētu paplašināt aptveri, atzīmēja nodaļā.

    Tikmēr Kanāda trešdien apstiprinājusi Pfizer/Biontech Covid-19 vakcīnas Comirnaty lietošanu bērniem vecumā no 12 gadiem, kļūstot par pirmo valsti pasaulē, kas spērusi šādu soli.

    Ražotājs pagājušajā nedēļā arī iesniedzis pieteikumu Eiropas Zāļu aģentūrai, lūdzot apstiprināt kopīgi izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošanu 12 līdz 15 gadus vecu bērnu vakcinācijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē