Ziedošais sīpols

Sīpoli
Daina Lapiņa
16. februāris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Ziedošais sīpols
Foto: Andrejs Nikiforovs
Ziedošais sīpols
Izcila, kraukšķīga un patiesībā tik viegli pagatavojama uzkoda lustīgām vakariņām vai filmu vakaram. Izmēģini!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
15m
Kopējais laiks
45m
  • Dziļā, ērtā bļodā miltus sajauc ar sāli, pipariem un papriku.
  • Citā bļodiņā sakuļ olu ar pienu.
  • Sīpolam nogriež virsiņu, nolīdzina saknīti. Ik pa 5–8 mm sīpolu līdz vidum iegriež, nepārgriežot apakšdaļu, lai viss turētos kopā. Ar pirkstiem uzmanīgi paver sīpola sagrieztās smalkās daiviņas, kas sadaloties veido it kā lielu ziedu.
  • Sīpolu liek miltu bļodiņā un rūpīgi ar tiem apbirdina katru sīpola zieda lapiņu. Liekos miltus no sīpola nopurina un sīpolu pārceļ olas un piena maisījumā. Maigi apviļā, brīdi notur, ļaujot sasūkties, un tad atkal pārceļ miltos, kārtīgi apber ar tiem, nokrata un uz 30 minūtēm liek ledusskapī.
  • Mazā katliņā ielej eļļu 7–8 cm augstumā, sakarsē to līdz 175 grādiem. Uzmanīgi ieliek sīpolu, dažas minūtes fritē zeltaini brūnu. Tad sīpolu apgriež un arī otru pusi fritē zeltaini brūnu.
  • No eļļas izņemtu sīpolu liek uz papīra dvieļa, lai liekā eļļa notek. 
  • Pasniedz ar krējuma un majonēzes mērci vai citu mērci pēc patikas. Ēd, pa vienai nolaužot sīpola zieda lapiņas un apmērcējot tās mērcē.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

 

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+