• Viltotais zaķis ar pildījumu

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Viltotais zaķis** ar pildījumu
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Viltotais zaķis** ar pildījumu
    Demokrātiska svētku cepeša versija, kas izdosies arī iesācējiem, turklāt neizmaksās tik dārgi. Aromātisks pildījums sulīgā maltās gaļas cepetī. Garšos visiem!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    45m
    Kopējais laiks
    1st 15m
    • Malto gaļu (cūkas, liellopu, tītara vai jauktu) liek bļodā, klāt liek olas, sīki sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, pienā izmērcētas maizes šķēles, pievieno sāli, piparus, garšaugu maisījumu un šķipsniņu čili pārslu, visu sajauc, samīca kopējā masā, uz brīdi noliek atpūsties.
    • Tikmēr ķirbi sagriež 1–1 1/2 cm lielos kubiņos, pārslaka eļļu, pārkaisa citronpiparus, cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cep, vienreiz apgrozot, līdz tie ir apcepušies, bet vidū vēl stingri.
    • Sēnes pārgriež uz pusēm; ja tās ir lielas, tad sagriež vairākās daļās.
    • Pannā sakarsētā sviesta un eļļas sajaukumā apcep brūnas, pārkaisa sāli, piparus un no pannas noņem.
    • Sagatavoto, atpūtināto gaļas masu saplacina pāris centimetru biezā iegarenā plācenī, tam pa vidu visā garumā kārto ceptos ķirbjus un sēnes, pārber brūklenes, pārkaisa timiānu.
    • Plāceņa malas ceļ uz augšu, pārklāj pildījumu un izveido kukulīti.
    • Pārceļ viegli ietaukotā cepampannā, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep, līdz virsiņa ir apcepusies, kukulītis izcepies, apmēram 30 minūtes.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē