• Vistas gaļas irbītes

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    30. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vistas gaļas irbītes
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Vistas gaļas irbītes
    Klasisks, latvisks svētku laika ēdiens – citādākā versijā. Parasti irbītes gatavo no liellopu gaļas, taču mēs pagatavojām no vistas, turklāt piepildījām ar zilo sieru (to var nomainīt uz kādu neitrālāku, ja gribas). Šādi irbītes vienmēr sanāks sulīgas un neizžūs, kā tas reizēm notiek ar liellopa gaļu. Izmēģini – tev patiks!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    45m
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Lielas vistu filejas plakaniski pārgriež uz pusēm, ar gaļas āmuriņu viegli izdauza plānākas un lielākas.
    • Katru pārgriež uz pusēm tā, lai katram gabalam viens gals būtu platāks, otrs šaurāks.
    • Katru izklātu plāno filejas gabaliņu pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar spinātu lapiņām.
    • Tām virsū klāj uz pusēm pārgrieztu bekona šķēlīti, platajā galā liek stienīti zilā siera, pārber nedaudz žāvēto dzērveņu un ciedru riekstu, satin ciešā ruletītē. Ar tievu pārtikas aukliņu ruletītes stingri nosien.
    • Liek pannā sakarsētā eļļā, apgrozot no visām pusēm apcep.
    • Pārlaista sarkanvīnu, pannai uzliek vāku, irbītes vēl 10 minūtes lēni pasautē.
    • Gatavas no pannas izņem, aukliņas noņem. Klāt irbītēm var pasniegt cepoties pannā radušos mērci.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē