• Superkrēmīgie ķirbju un rozmarīna gliemežvāki

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    2. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ķirbja pasta ar rozmarīnu
    Foto: Ieva Andersone
    Ķirbja pasta ar rozmarīnu
    Nepārspējami krēmīga un aromātiska pastas mērce! To it viegli un ekonomiski pagatavot, taču garšo kā restorānā. Ļoti smuki un garšīgi ar lielo giemežvāku makaroniem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
    • Ķirbi iesmērē ar olīveļļu, liek uz ietaukotas cepamplāts un cep apmēram 30–40 minūtes (atkarībā no ķirbja gabalu lieluma), līdz tas mīksts. Sablendē. 
    • Novāra makaronus ar krietnu šķipsnu sāls – saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš, saglabājot nedaudz vārīšanas šķidruma. 
    • Palielā pannā uz sīkas liesmas uzkarsē apmēram 4–5  ēdamkarotes olīveļļas (tā, lai pamatne kārtīgi noklāta ar eļļu). Pievieno rozmarīna lapiņas un, ik pa brīdim apmaisot, apcep apmēram minūti: līdz tās kļūst kraukšķīgas, bet eļļa – aromātiska. 
    • Ar putu karoti lapiņas izzvejo un noliek uz papīra dvieļa. 
    • Turpat pannā liek ķiplokus un maisot izkarsē, līdz tie zeltaini. Iejauc sablendēto ķirbju biezeni.
    • Pievieno saldo krējumu, iemaisa sieru un etiķi, kā arī čili pārslas. Iejauc makaronus un apcepto rozmarīnu.
    • Ja nepieciešams, pievieno nedaudz vārīšanas ūdens, lai pasta kļūtu īpaši krēmīga.   

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē