• Ugunīgā arrabiata – leģendāra pasta no Romas!

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    19. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Arrabiata
    Foto: Ieva Andersone
    Arrabiata
    Šī ēdiena nosaukums, tulkojot no itāļu valodas, nozīmē – nikns. Aromātiskā pastas mērce ir bagāta ar ķiplokiem un čili pipariem, un ir ļoti populāra Romā un tās apkaimē. Ja ar piparu asumu attiecības ir piesardzīgas, tos ēdienam var pievienot mazāk vai nepievienot nemaz – mērce tik un tā būs aromātiska un ļoti garda!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Novāra makaronus ar krietnu šķipsnu sāls – saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš, saglabājot nedaudz vārīšanas šķidruma.
    • Pannā uz sīkas liesmas sakarsē olīveļļu, pievieno čili un ķiplokus, maisot karsē apmēram minūti.
    • Pievieno baziliku un pāris mirkļus pakarsē. Ar putu karoti izzvejo visu laukā un atliek uz papīra dvieļa. 
    • Pannā liek tomātus, palielina liesmu un apmaisot karsē apmēram 10 minūtes, līdz pannas saturs sabiezējis. Iejauc etiķi un krietnu šķipsnu sāls, pievieno čili, ķiplokus un baziliku. Samaisa un pakarsē vēl dažas minūtes. 
    • Iegūto mērci sajauc ar makaroniem. Ja tie ar mērci īsti negrib sadraudzēties, pievieno nedaudz saglabātā vārīšanas ūdens.
    • Pasniedz ar plānām siera šķēlītēm un melnajiem pipariem. 

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē