• Šobrīd

    weather img

    Rīga 0°C Viegls sniegs, D vējš, 4.63 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Marinētas reņģītes

    Zivju ēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marinētas reņģes
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Marinētas reņģes
    Uzkoda, pret kuru nav vienaldzīgs latvietis. Kraukšķīgas reņģītes klasiskā saldskābā marinādē. Pagatavo lielāku porciju, lai pietiek ilgākam laikam.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    2 vērtējumi
    5/5

     

    • Tīras, noskalotas, nosusinātas reņģes apbārsta ar sāli, sajauc, lai visas pārklājas, apviļā miltos, lieko nopurina, pannā sakarsētā eļļā apgrozot izcep. Atdzesē.
    • Marinādei sīpolu sagriež plānās ripiņās, burkānu – šķēlītēs vai gabaliņos, liek katliņā, pievieno pārējās sastāvdaļas, pārlej ūdeni un etiķi, uzvāra un pāris minūtes lēni vāra. Nogaršo, papildina pēc garšas ar trūkstošo, tad no uguns noņem, atdzesē.
    • Nelielā traukā kārtām liek reņģes, starp kārtām liek sīpolu ripiņas un burkānus no marinādes. Pārlej marinādi un liek aukstumā ievilkties līdz nākamajai dienai.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+