• Šobrīd

    weather img

    Rīga -4°C Mākoņains, DA vējš, 4.12 m/s

    Izcila uzkoda! Ķiploku krēms

    Ķiploki
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    4. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ķiploku krēms
    Foto: Ieva Andersone
    Ķiploku krēms
    Ja šogad padevusies laba ķiploku raža (vai tāda ir veikalā), pagatavo šo vienkāršo, aromātisko un traki garšīgo smēriņu. Vajadzīgi tikai ķiploki, garšaugi un eļļa! Pasniedz, uzziestus uz maizes vai sāļajiem cepumiem. Var izmantot dažādu dipmērču pagatavošanai vai, piemēram, humusa vietā. Bet eļļu noglabā un izmanto salātos un citos ēdienos!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    1st 30m
    • Krāsni uzkarsē līdz 100 grādiem.
    • Ķiploku daiviņas atdala, taču atstāj nemizotas.
    • Daiviņas un garšaugus vienā līmenī izkārto cepamtraukā.
    • Pārlej eļļu tā, lai viss trauka saturs ir nosegts.
    • Trauku pārklāj ar foliju un karsē, līdz ķiploki mīksti – apmēram pusotru stundu.
    • Gatavību pārbauda (gatavošanas laiks ir atkarīgs no daiviņu izmēra un mizas biezuma), izzvejojot kādu daiviņu un saspiežot – gatava daiviņa būs mīksta un krēmīga.
    • Gatavus izņem no krāsns, ļauj atdzist.
    • Vidiņus izspiež no miziņām un pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+