Kūka Latvijas dzimšanas dienai

Kūkas
Ievas Virtuve
Ievas Virtuve
18. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kūka Latvijas dzimšanas dienai
Foto: Andrejs Nikiforovs
Kūka Latvijas dzimšanas dienai
Kūka ar Latvijas garšu DNS: tajā ir biezpiens, rupjmaize, brūklenes, dzērvenes, lazdu rieksti un Melnais balzāmiņš! Turklāt tā nav jācep!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
2st
  • Maizes šķēlēm nogriež garozu, mīkstumu sadrupina un kopā ar žāvētām dzērvenēm sablendē.
  • Atsevišķi samaļ riekstus, raugoties nepārmalt, lai nesāk izdalīties eļļa.
  • Maltos riekstus pievieno dzērveņu un maizes maisījumam, pielej arī balzamu un visu samīca kopējā masā.
  • To, stingri piespiežot, ieklāj 20 cm lielas kūku veidnes (ar noņemamu malu) dibenā, kas izklāts ar cepampapīru. Izveido arī apmēram 2 cm augstu maliņu visapkārt, necenšoties augšmalu nolīdzināt.
  • Veidni liek ledusskapī.
  • Gatavo pildījumu. Želatīnu pārlej ar trešdaļu glāzes auksta ūdens, samaisa un noliek uzbriest.
  • Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, 1 ēdamkaroti vaniļas cukura un pienu.
  • Lej katliņā, liek uz uguns un, nepārtraukti maisot karsē, līdz masa viegli sabiezē – tikai līdz vārīšanai.
  • Drošības pēc, lai nepierauj pie dibena, maisījumu labāk gatavot ūdens peldē, trauku ievietojot un karsējot katliņā ar ūdeni.
  • Vēl karstā maisījumā iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu.
  • Padzesē, vēl pilnībā neatdzisušu kopā ar biezpienu un iebiezināto pienu (istabas temperatūrā), pievienojot vēl ēdamkaroti vaniļas cukura, sablendē un uzputo krēmveidīgu.
  • Lej uz veidnē ieklātās pamatnes. Nolīdzina un atkal liek ledusskapī uz vairākām stundām vai uz nakti.
  • Želejai želatīnu uzbriedina nelielā daudzumā dzērveņu sulas (labi der dzērveņu nektārs pakā).
  • Pārējo sulu uzkarsē, izšķīdina tajā 1 ēdamkaroti (pēc garšas, var vairāk) cukura un uzbriedināto želatīnu.
  • Padzesē un lej lēzenā, aptuveni 1 glāzes tilpuma bļodiņā, pārber ar brūklenēm un uzmanīgi liek aukstumā sastingt.
  • Kūku izņem no veidnes, tai virsū novieto no bļodiņas izgāztu sastingušu želeju, bļodiņu pirms tam sasildot karstā ūdenī.
  • Grezno ar brūkleņu mētrām un ogām vai, ja mētru nav, ar ogām vien.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+