• Rupjmaizes kūka. Bez miltiem!

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rupjmaizes kūka
    Foto: Ieva Andersone
    Rupjmaizes kūka
    Kūka, ko celt Līgo vakara galdā! Tik vienkārša, taču tik garda un pamatīga. Šī recepte nākusi no kādas Latgales saimnieces, un ir vairāk kā gadsimtu sena! Pildi ar ievārījumu, dekorē ar putukrējumu un sanāks rupjmaizes kārtojuma kūka!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    30m

     

    • Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un pieliek citronu eļļu*, iemaisa rīvmaizi, iecilā saputotu olas baltumu, pilda formā un cep.
    • Atdzisušu sagriež divās (vai trijās) ripās, piepilda ar ievārījumu*, pārklāj ar putukrējumu.

     

    * Citronu eļļas vietā izmantota citrona sula un miziņa.

    * Kūka pildīta ar plūmju ievārījumu. Lieliski derēs arī brūkleņu vai dzērveņu ievārījums – kūka garšos kā rupjmaizes kārtojums! Tāpat labi derēs arī aliču vai kāds cits saldskābs ievārījums.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē