• Šobrīd

    weather img

    Rīga +10°C Daļēji apmācies, D vējš, 1.54 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Ķirbju buberts

    Latviešu virtuve
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ķirbja buberts
    Foto: Ieva Andersone
    Ķirbja buberts
    Pasakaina populārā deserta recepte, kas atceļojusi no zemnieku saimniecības Kliblapsas!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    2 vērtējumi
    2.5/5
    • Visgardākais buberts sanākot no zemesriekstu ķirbja, bet var arī no citiem, kuriem ir smalkgraudains un pietiekami sulīgs mīkstums.
    • Ķirbi sagriež gabaliņos, ber katlā un pielej ūdeni – tikai tik daudz, lai ūdens knapi nosedz ķirbjus.
    • Izvāra riktīgi mīkstus un pievieno cukuru (pēc garšas), kā arī šķipsnu citronskābes, lai garšas labāk līdzsvarojas.
    • Tad kārtīgi sablendē ar rokas blenderi.
    • Pielej pienu (daudzums pēc izjūtas), uzvāra un ņem no uguns nost.
    • Ber klāt mannu (pēc izjūtas) un nepārtraukti maisa (lai nebūtu kunkuļu), līdz manna sāk briest.
    • Tad atkal liek uz uguns un vēlreiz uzvāra, nepārtraucot maisīšanu. 
    • Atkal noņem no uguns un uzreiz atkal dūšīgi blendē, līdz veidojas viendabīga, vijīga, vārītajam krēmam līdzīga masa.
    • Pasniedz ar ievārījumu – piemēram, ar ēdamo pīlādžogu zapti, kuras rūgtenā nots lieliski sader ar burvīgo ķirbju desertu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+