Ķirbju buberts

Latviešu virtuve
Ievas Virtuve
Ievas Virtuve
22. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Ķirbja buberts
Foto: Ieva Andersone
Ķirbja buberts
Pasakaina populārā deserta recepte, kas atceļojusi no zemnieku saimniecības Kliblapsas!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
20m
2 vērtējumi
2.5/5
  • Visgardākais buberts sanākot no zemesriekstu ķirbja, bet var arī no citiem, kuriem ir smalkgraudains un pietiekami sulīgs mīkstums.
  • Ķirbi sagriež gabaliņos, ber katlā un pielej ūdeni – tikai tik daudz, lai ūdens knapi nosedz ķirbjus.
  • Izvāra riktīgi mīkstus un pievieno cukuru (pēc garšas), kā arī šķipsnu citronskābes, lai garšas labāk līdzsvarojas.
  • Tad kārtīgi sablendē ar rokas blenderi.
  • Pielej pienu (daudzums pēc izjūtas), uzvāra un ņem no uguns nost.
  • Ber klāt mannu (pēc izjūtas) un nepārtraukti maisa (lai nebūtu kunkuļu), līdz manna sāk briest.
  • Tad atkal liek uz uguns un vēlreiz uzvāra, nepārtraucot maisīšanu. 
  • Atkal noņem no uguns un uzreiz atkal dūšīgi blendē, līdz veidojas viendabīga, vijīga, vārītajam krēmam līdzīga masa.
  • Pasniedz ar ievārījumu – piemēram, ar ēdamo pīlādžogu zapti, kuras rūgtenā nots lieliski sader ar burvīgo ķirbju desertu.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+