Ķirbja kūka ar krēmsieru

Ķirbju ēdieni
Ievas Virtuve
31. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Tik garšīgā izpildījumā ķirbi vēl nebūsiet nogaršojuši! Šī kūka ir īsta rudens karaliene.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
40m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 40m
1 vērtējums
5/5
  • Saberztus cepumus sajauc ar brūno cukuru un mīkstu sviestu. Ja masa liekas pārāk sausa, piemaisa arī 1 ēdamkaroti ūdens, masu ieklāj 20 cm lielas, ar cepampapīru izklātas tortes veidnes dibenā, stingri sablīvējot. Liek ledusskapī, kamēr gatavo krēmsiera pildījumu.
  • Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa atsevišķi sakultu krēmsieru. Masu klāj veidnē virs cepumu pamatnes, liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 45–50 minūtes, līdz kūka ir izcepusies, uzpūtusies un virspusē sākusi nedaudz apbrūnēt. Noliek atdzist, atdziestot tā sakritīsies.
  • Gatavo ķirbja pildījumu virskārtai. Ķirbju biezenim pievieno kanēli, iebiezināto pienu, iemaisa norīvētu citrona miziņu, piespiež sulu, visu labi sajauc.
  • Ūdenī uzbriedinātu želatīnu sildot izšķīdina, tajā iemaisa pāris ēdamkarotes biezeņa, tad želatīnu lej klāt visam biezenim, to nepārtraukti maisot, un, neļaujot masai sastingt, veikli pārlej atdzesētai ceptajai kūkai. Nolīdzina un vismaz uz pāris stundām liek ledusskapī sastingt.
  • Sastingušu kūku pirms pasniegšanas grezno ar putukrējumu, kam pievienota 1 ēdamkarote cukura un 1 tējkarote vaniļas cukura, rudens avenēm un piparmētru lapiņām. Ja ir, var pārkaisīt žāvētu aveņu gabaliņus.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+