• Ja sēņu mērce jau apnikusi: Sēņu orzoto

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    4. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sēņu orzoto
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Sēņu orzoto
    Ļoti vienkārši pagatavojama recepte sēņošanas sezonas karstumā! Sātīga, ekonomiska un ļoti garšīga. Ekselenti sapasēs ar vīna glāzi! Pagatavojiet draugiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Pērļu grūbas 15 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš. Pa to laiku sagriež beciņas, sasmalcina sīpolus un ķiplokus.
    • Pārkaisa sāli un piparus, pieliek sasmalcinātas timiāna un rozmarīna lapiņas, katliņā sakarsētā eļļā visu apmaisot cep, līdz sēnes ir apcepušās, ķiploki un sīpoli smaržīgi.
    • Liek klāt apvārītās grūbas, pielej 1 glāzi karsta buljona, apmaisot lēni vāra, līdz šķidrums ir gandrīz ievārījies.
    • Turpina liet buljonu pa glāzei, līdz tas izlietots un grūbas ir mīkstas nelielā krēmīgā mērcītē.
    • Pievieno sviestu un gabaliņos sagrieztu kūpinātu sieru, maisa, līdz siers izkūst.
    • Liek klāt rupji sagrieztas spinātlapiņas, pakarsē, lai tās sašļūk, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē