Fokača ar tomātiem, olīvām un garšaugiem

Sāļās uzkodas
Ievas Virtuve
5. decembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Fokača
Foto: Andrejs Nikiforovs
Fokača
Debešķīgā itāļu uzkoda pie vīna glāzes vai kūpošas tējas krūzes. Cepta pašu rokām!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
1st 10m
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
1st 30m

Siltā ūdenī izkausē cukuru, iemaisa raugu.

Kad tas sāk darboties un rodas burbulīši, piesijā miltus, pievieno sāli, ķiploku pulveri, 2–3 ēdamkarotes eļļas, garšaugu maisījumu, labi sajauc un samīca vijīgu, mīkstu mīklu. Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz ūdens.

Pārklātu siltā vietā uzraudzē, apmēram 40 minūtes.

Tad mīklu nospiež, saveļ bumbā, veselu vai pārdalītu uz pusēm liek cepampannā uz ieklāta cepampapīra, izplacina vienā vai divos apļos 2 cm biezumā.

Ar pirkstiem mīklā iespiež bedrītes, tajās iespiež uz pusēm pārgrieztus tomātiņus un olīvu pusītes.

Pārslaka eļļu, pārkaisa sakapātus garšaugus, saberztus ķiplokus un rupjus sāls graudus.

Atpūtina 15–20 minūtes, tad 230 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+