• Citrusu un mandeļu tarte

    Deserti
    Daina Lapiņa
    18. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Citrusu un mandeļu tarte
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Citrusu un mandeļu tarte
    Vienkārša, taču ļoti aromātiska un sulīga tarte, kas iepriecinās pelēkā ziemas dienā. Šobrīd citrusi ir īpaši saldi un garšīgi – īstais brīdis to pagatavot!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    45m
    Pagatavošana
    55m
    Kopējais laiks
    1st 40m
    • Pagatavo mīklu, saberžot miltus ar cukuru un sviestu, iemaisot un piemīcot klāt pusi olas. Mīklu uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
    • Tad ar mīklu izklāj 24 cm lielu tartes veidni. Mīklā ieklāj cepampapīru, piepilda ar smagumu – zirņiem, pupām vai speciālām bumbiņām.
    • Krāsnī 180 grādu temperatūrā cep 15 minūtes. Cepampapīru ar smagumu noņem, cep vēl 5–10 minūtes.
    • Pa to laiku gatavo pildījumu. Zeltaino cukuru, maltās mandeles, kausēto sviestu un 1 1/2 olas sajauc krēmīgā pastā, iemaisa brendiju.
    • Masu klāj padzesētā tartes pamatnē, cep 30–35 minūtes – zeltainu. Izceptu pēc patikas pārklāj ar citrusaugļu šķēlītēm, noņemot tām biezo mizu, greznojumu papildina ar avenēm.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē