• Citronu krēma rulete

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    29. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Citronu krēma rulete
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Citronu krēma rulete
    Gaisīga biskvīta rulete, kam viducī ieslēpts atspirdzinošs, skābeni salds citronu krēms.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    1st 15m

     

    • Pagatavo citronu krēmu.
    • Katliņā sakuļ olas ar cukuru, norīvētu citronu miziņu un izspiestu sulu. Iemaisa cieti un gabaliņos sagrieztu sviestu.
    • Katliņu uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, lēni karsē, līdz maisījums sabiezē un uzmet burbuli.
    • Noņem no uguns, iemaisa aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, maisot to izšķīdina.
    • Krēmu atdzesē, neļaujot tam sastingt.
    • Biskvītam olu baltumus atdala no dzeltenumiem, saputo stingrās putās nepārputojot.
    • Dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru, saputo biezu un pufīgu.
    • Piesijā un iemaisa miltus un trešdaļu putoto baltumu, izmaisa viendabīgu, tad liek klāt un vienmērīgi iecilā pārējo baltumu masu.
    • Mīklu izklāj apmēram 30 × 25–27 cm kantainā veidnē uz cepampapīra, krāsnī 180 grādu temperatūrā cep zeltainu, apmēram 15 minūtes.
    • Izgāž no veidnes, noņem papīru, biskvītu viegli saritina un atdzesē.
    • Saputo saldo krējumu un iemaisa atdzesētajā, vēl nesastingušajā krēmā.
    • Biskvītu atritina, pārklāj ar krēmu un uzmanīgi saritina ruletē. Ietin cepampapīrā un uz dažām stundām vai uz nakti liek ledusskapī sastingt.
    • Pārkaisītu ar pūdercukuru griež biezās šķēlēs.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē