• Valmierā vīrietis divreiz neievēro mājsēdi – piemērots 2500 eiro sods

    Mājsēde
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Aizvadītajā nedēļas nogalē valstī kopumā tika fiksēti dažādi pārkāpumi, kad personas pēc pulksten 20.00 neatrodas savā dzīvesvietā. Aizvien uz ceļiem tika noķerti autovadītāji, kuri pie stūres sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē, tāpat likumsargi sastapa personas, kuras klaji ignorēja noteiktos ierobežojumus un ar rupju attieksmi parāda savu nostāju. Kāda persona pat paspēja nopelnīt divus administratīvā pārkāpuma procesus kopumā 2 500 eiro apmērā.

    Piektdienas, 29. oktobra, vakarā ap pulksten 22.30 Valmierā, Cēsu ielā tika sastapts kāds 2001. gadā dzimis vīrietis, kurš bez attaisnojoša iemesla atradās ārpus savas dzīvesvietas pēc pulksten 20.00, tāpat personai nebija aizpildīts pašapliecinājums. Personai tika piemērots sods 500 eiro apmērā.

    Bet ap pulksten 01.40 Valmierā, Stacijas ielā likumsargi sastapa kādu personu un vēlējās noskaidrot vai šī persona uz ielas atrodas ar attaisnojošu iemeslu un aizpildītu pašapliecinājumu. Personas pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka likumsargi ir satikuši to pašu personu, kurai jau tika piemērots sods pulksten 22.30, šoreiz personai tika piemērots sods 2 000 eiro apmērā.

    Savukārt sestdien, 30. oktobrī, ap pulksten 02.40 Liepājā, Krūmu ielā tika apturēta automašīna, kuras vadītājs atradies alkoholisko dzērienu ietekmē, bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, kuras nav iegūtas noteiktā kārtībā, un vadīja transportlīdzekli Volkswagen bez iedegtām noteiktām ārējām apgaismes ierīcēm.

    Vīrieša izelpā konstatētas 1,59 promiles alkohola. Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām.

    Savukārt par mājsēdes neievērošanu vīrietim ir piemērots naudas sods – 500 eiro.

    Tāpat sestdien Jūrmalā pēc pulksten 20.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes darbinieki, veicot mājsēdes kontroli, pamanīja kādu vīrieti, kuram sākotnēji lūdza uzrādīt aizpildītu pašapliecinājumu, tomēr vīrietim nebija attaisnojoša iemesla, tādēļ viņam par mājsēdes neievērošanu piemērots sods 1000 eiro apmērā. Tāpat vīrieša uzvedība radīja aizdomas, ka viņš ir lietojis narkotiskās vielas. 1988. gadā dzimušajam vīrietim par atteikšanos no narkotisko vielu ekspertīzes piemērots sods 100 eiro apmērā.

    Nedēļas nogalē mājsēdes kontroles laikā kopumā uzsākti 1007 administratīvā pārkāpuma procesi, kopā pārbaudītas 13 905 personas, tostarp 11 877 personas ar  aizpildītiem apliecinājumiem. Trīs dienu laikā likumsargi devuši 1 035 preventīvus norādījumus un konstatēti vēl vismaz 147 pārkāpumi, kuros vēl tikai lems par administratīvā procesa uzsākšanu.

    Policijas primārais mērķis nav sodīt, bet gadījumos, kad personas klaji un apzināti neievēro noteiktos ierobežojumus, sods ir neizbēgams – par ārkārtējās situācijas neievērošanu privātpersonām var piemērot naudas sodu līdz 2000 eiro, bet juridiskām personām līdz 5000 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē