• Top izglītojošs raidījums skolēniem «Zinātne vai maģija”

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tehnoloģiju un izklaides uzņēmums «Tet» un producentu grupa «Jump Studio» veido jaunu, izklaidējoši izglītojošu raidījumu bērniem un jauniešiem «Zinātne vai maģija».

    Deviņās aizraujošās sērijās topošajiem pētniekiem – pirmsskolas un skolas vecuma bērniem katru reizi būs iespēja iepazīt kādu jaunu fizikas un/vai  ķīmijas noslēpumu. Pie izklaides platformas Tet TV+ skatītājiem sērijas nonāks jau oktobra noslēgumā un tās top sadarbībā ar Zinātkāres centru «Futurimo Rīga».

    «Ir svarīgi neaizmirst par televīzijas satura iespējām ne tikai izklaidēt, bet arī izglītot, un ir brīnišķīgi, kā raidījuma radošā komanda ir spējusi abas šīs lietas tik organiski savienot. Nepārtraukti domājam par to, kā sniegt pievienoto vērtību mūsu skatītājiem un ceram, ka gados jaunā auditorija novērtēs šo spraigo cīņu starp fizikas un burvju pasaules likumiem. Ekrānā rastās atbildes ļaus uzzināt to, kas dažkārt skolas solā šķiet ļoti sarežģīts,» saka Inga Alika Strode, Tet TV un izklaides pakalpojumu daļas direktore.

    Raidījuma galvenā mērķauditorija ir sākumskolas skolēni, bet burvju triki spēs ieinteresēt gan jaunākus, gan vecākus skatītājus. Veids, kā izskaidroti fizikas un ķīmijas likumi varētu noderēt skolēniem, kas šos priekšmetus jau apgūst skolā. Zinātnes likumi tiks izskaidroti, izmantojot aizraujošus eksperimentus, tajā skaitā, atklājot maģijas aizkulises, kas slēpjas aiz populāriem burvju trikiem. 

    Raidījuma vadītāju lomās iejutīsies un draudzīgiem spēkiem mērosies divi draugi – zinātnieks Zintis (Marģers Majors) un iluzionists Dante (Dante Pecolli) – pat vissarežģītākās zinātnes tēmas pārvēršot izglītojošā piedzīvojumā, kas mazajiem skatītājiem paliks spilgtā atmiņā.

    Sērijās tiks atklātas interesantas zinātniskas detaļas par magnētiem, ūdeni, uguni, skaņu, gaisu, gravitāciju, inerci un elektrību. Skatītājus katrā epizodē sagaida gan tēmas skaidrojums, gan vairāki eksperimenti. Piemēram, demonstrējot nepieciešamos apstākļus, lai norisinātos degšana vai izmēģinot, kā veidojas lietus. Aizraujoši piemēri sniegs ieskatu fizikas, ķīmijas un dabas zinātņu pamatos.

    Video epizožu cikls «Zinātne vai maģija» būs skatāms izklaides platformā Tet TV+ no oktobra beigām. Lai nodrošinātu šī satura pieejamību arī skatītājiem ar dzirdes spektra traucējumiem, visas epizodes būs pieejamas ar subtitriem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē