• Tiešraidē varēs vērot mazo ērgļu apgredzenošanu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    25. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    AS «Latvijas valsts meži» (LVM) šonedēļ tiešraidē piedāvās vērot mazo ērgļu apgredzenošanu, liecina informācija LVM mājaslapā.

    Kā skaidro LVM vecākais vides eksperts Uģis Bergmanis, ērgļu gredzenošana palīdz noskaidrot putnu dzīves ilgumu, migrāciju ceļus, ziemošanas vietas, kā arī ligzdošanas teritorijas lielumu un ligzdojošo ērgļu izcelsmi.

    Tiešraidē Bergmanis komentēs mazo ērgļu gredzenošanas gaitu, dalīsies pieredzē un atbildēs uz skatītāju uzdotajiem jautājumiem. Tiešraidi vadīs LVM podkāsta «Dabā gājējs» vadītāja Inese Pučeka.

    Tiešraide notiks piektdien, 29.septembrī, plkst.11 uzņēmuma «Facebook» lapā.

    LVM informē, ka Latvijā ligzdo sešas ērgļu sugas – mazais ērglis, vidējais ērglis, kas sastopams ārkārtīgi reti, klinšu ērglis, jūras ērglis, zivjērglis un čūsku ērglis. Visbiežāk satopamais ir tieši mazais ērglis, kas ligzdo pieaugušos jauktu koku vai lapu koku mežos.

    Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pērn bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija. LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē