• PTAC vērtē «Lidl» reklāmas kampaņu

    PTAC
    Ziņu aģentūra LETA
    25. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) vērtē mazumtirgotāja SIA «Lidl Latvija» izplatīto reklāmas kampaņu, kurā tiek salīdzinātas šķietami līdzvērtīgu pārtikas grozu cenas vairākās tirdzniecības ķēdēs, aģentūra LETA noskaidroja PTAC.

    Reklāmas kampaņā «Lidl» norāda, ka tā produktu cenas par 36 produktu grozu ir lētākas par citu tirdzniecības ķēžu – «Maxima» un «Rimi» – piedāvājumu. «Lidl» izplatītajā informācijā norādīts gan attiecīgo izmaksu apmērs, gan vispārīgas produktu kategorijas, kurās produkti izvēlēti.

    PTAC norāda, ka salīdzinošā reklāma nav aizliegta, ja tā nav maldinoša – ja tiek salīdzinātas līdzīgu preču cenas un šī informācija nemaldina patērētājus. Atbilstoši Eiropas Savienības Tiesas praksei salīdzinošo reklāma veicina gan konkurenci, gan patērētājiem nodrošina iespējas salīdzināt dažādu tirgotāju vai viņu tirdzniecības vietu preču cenu līmeņus.

    PTAC ieskatā liela nozīme ir tam, lai tiktu salīdzinātas kvalitātes un izmantošanas ziņā līdzīgu preču cenas un reklāmas sniedzējs spēj pierādīt to, ka attiecīgās preces patērētājiem ir piedāvātas par attiecīgo cenu.

    Tāpat PTAC atzīmē, ka patlaban notiek arī darbs pie Cenu norādīšanas vadlīniju grozījumu izstrādes, kurās tirgotājiem tiks sniegts arī skaidrojums par būtiskākajiem kritērijiem salīdzinošās reklāmas veidošanai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē