• Pie Kongresu nama plāno protestēt pret klimata krīzi

    Klimata pārmaiņas
    Ziņu aģentūra LETA
    20. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Piektdien, 23.septembrī plkst.18 Kongresa nama laukumā, iepretim Krievijas vēstniecībai, notiks klimata krīzei veltīta sapulce un protests, aģentūru LETA informēja organizācijā «Fridays For Future Latvia».

    Vienlaikus dažādas protesta akcijas notikšot arī citviet pasaulē. 

    Aktīvisti vēlas pievērst uzmanību vajadzībai Eiropā un Latvijā ieviest klimatam nekaitīgus atjaunīgos energoresursus, kā arī faktam, ka Latvija joprojām izmanto Krievijas fosilos resursus, tāda veidā atbalstot karu Ukrainā.

    «Eiropas Savienība desmitiem gadu ir ignorējusi aicinājumus steidzami pāriet uz ilgtspējīgiem energoresursiem, radot priekšnosacījumus Krievijas iebrukumam Ukrainā. Bažas rada arī starptautisko kapitālistu plāni gāzes ieguves dēļ postīt Kongo purvaiņu mežus, kas ir ļoti svarīga «Āfrikas zaļā plauša»,» norāda organizācijā.

    Tāpat tiek vērsta uzmanība uz faktu, ka 60% atjaunīgās enerģijas Eiropas Savienībā tiek iegūta, dedzinot koksnes biomasu, kuras dēļ izcērt mežus gan Latvijā, gan citviet.

    «Fridays For Future Latvia» ir daļa no starptautiskās «Fridays For Future» kustības, kas kopš 2019.gada visā pasaulē pulcē miljoniem jauniešu gājienos un streikos, kur pieprasa klimata krīzes risināšanu. Latvijā klimata gājieni iepriekš pulcējuši līdz pat diviem tūkstošiem cilvēku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē