• KARTE: Ukrainas teritorijas, kurās iebrukuši Krievijas armijas spēki [30.03]

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    30. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter
    Internetā publicēta karte, kurā redzami okupētie Ukrainas reģioni 35. kara dienā.

    Krievijas karaspēks naktī uz trešdienu turpinājis apšaudīt Černihivu un Nižinu, paziņojis Černihivas apgabala administrācijas vadītājs Vjačeslavs Čauss.

    «Vakar krievi publiski paziņoja, ka samazina savas uzbrukuma darbības un aktivitāti Černihivas un Kijivas virzienos. Vai mēs tam ticam? Protams, ka ne. Un mēs esam gatavi jebkādai notikumu attīstībai,» viņš pavēstīja platformā «Telegram». 

    Čauss norādīja, ka Krievijas karaspēks naktī vērsis triecienus pret Nižinu un Černihivu, izmantojot arī aviāciju 

    «Atkal ir iznīcināti civilās infrastruktūras objekti, iznīcinātas bibliotēkas, tirdzniecības centri un citi objekti, ļoti daudz māju. Jo patiesībā visu nakti ienaidnieks deva triecienus Černihivai. Bet mēs visu atjaunosim,» apņēmību pauda Černihivas apgabala administrācijas vadītājs. 

    Kā otrdien paziņoja Krievijas pārstāvji Turcijā notiekušajās sarunās ar Ukrainu, Krievija radikāli samazinās savu militāro aktivitāti Ukrainas ziemeļos, kas ietver arī galvaspilsētas Ukrainas pievārti.

    Ir nolemts radikāli «samazināt militāro aktivitāti Kijivas un Černihivas apkaimē», sacīja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins, lēmumu pamatojot ar to, ka sarunas par Ukrainas neitralitātes statusa līgumu ir sasniegušas praktisku stadiju.

     

    Krievijas karaspēks Luhanskas apgabala Lisičanskā apšaudījis dzīvojamos kvartālus ar smago bruņojumu, sociālajā tīklā  «Facebook» pavēstīja Luhanskas apgabala administrācija.

    «Aptuveni plkst.6.30 ienaidnieks no smagā bruņojuma atklāja uguni uz viena Lisičanskas rajona dzīvojamiem kvartāliem. Ir būtiski daudzstāvu namu postījumi,» teikts paziņojumā.

    Tiek apkopota informācija par upuriem.

    «Aizgruvumu ir ļoti daudz. Glābēji cenšas paspēt, lai izglābtu dzīvos,» norādīja apgabala administrācija. 

    Tāpat ziņots, ka Melnajā jūrā nekontrolēti dreifē Krievijas palaistas mīnas, paziņojusi Ukrainas Ārlietu ministrija.

    «Noskaidrots, ka tās bija jūras mīnas, kas uz 2022.gada sākumu nebija reģistrētas Ukrainas Bruņoto spēku Jūras spēkos,» norādīts ministrijas paziņojumā.

    Mīnas, kas tagad peld Melnajā jūrā, Krievijas armija konfiscēja Sevastopolē 2014.gadā, kad anektēja Krimu. Tagad šīs mīnas palaistas jūrā, lai iedragātu Ukrainas reputāciju starptautiskā līmenī, norādījusi ministrija.

    «Atbildība par peldošo mīnu izmantošanu, kā arī tās neprognozējamajām sekām, gulstas vienīgi uz Krieviju un tās karafloti,» teikts paziņojumā.

    Turcijas eksperti ir neitralizējuši jau divas mīnas.

    Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti jau 145 bērni un vairāk nekā 222 bērni guvuši dažāda smaguma ievainojumus, trešdien informējusi Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

    Visvairāk bērnu Krievijas karavīru darbības rezultātā nogalināti un ievainoti Kijivas apgabalā – 69, Harkivas apgabalā tādu ir 49, Doneckas apgabalā – 54, Černihivas apgabalā – 39, Mikolajivas apgabalā – 30, Luhanskas apgabalā – 28, Zaporižjas apgabalā – 22, Hersonas apgabalā – 25, Kijivas pilsētā – 16, Sumu apgabalā – 16, Žitomiras apgabalā – 15.

    Krievijas veiktā bombardēšanā un apšaudēs sapostītas 790 mācību iestādes, no kurām 75 ir pilnībā sagrautas. Visvairāk izglītības iestādes cietušas Doneckas, Harkivas, Mikolajivas, Sumu, Kijivas, Hersonas, Žitomiras un Černihivas apgabalos, kā arī Kijivā.

    Ukrainas Ģenerālprokuratūra norāda, ka šie dati nav galīgi, jo, turpinoties apšaudēm, nav iespējams pārbaudīt visu valsts teritoriju, jo īpaši pagaidu okupētajās vietās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē