• «Apvienotais saraksts» no Siliņas saņēmis piedāvājumu valdību veidot ar ZZS un «Progresīvajiem»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    29. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere/LETA
    «Apvienotais saraksts» (AS) sarunās ar «Jaunās vienotības» (JV) virzīto premjera amata kandidāti Eviku Siliņu saņēmis piedāvājumu valdību veidot kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un «Progresīvajiem», otrdien pēc sarunām izteicās viens no AS līderiem Edvards Smiltēns.

    Pēc Smiltēna vārdiem, AS par šo jautājumu esot gaidāma «smaga» frakcijas sēde un izšķiršanās.

    Smiltēns pauda vērtējumu, ka sarunā neesot saņemts nepieciešamais risinājums par tiesājamā Ventspils politiķa Aivara Lemberga ietekmes noņemšanu uz ZZS un potenciālo valdību kopumā.

    Siliņa pēc tikšanās atzina, ka konkrētais piedāvājums ir izskanējis un JV šodien sagaida AS lēmumu par pievienošanos vai nepievienošanos JV, ZZS un «Progresīvo» valdībai.

    Politiķe stāstīja, ka AS nav vēl izlēmis, vai pievienosies JV, ZZS un «Progresīvo» valdībai, savukārt Nacionālā apvienība (NA) jau esot sevi atstatījusi no iespējamās piecu partijas koalīcijas.

    «Skaidrs, ka šāds lēmums ir gana nopietns,» uzsvēra Siliņa, norādot, ka premjera amata kandidātei esot svarīgi, lai jaunās valdības partneri spētu viens otram uzticēties.

    Pēc Siliņas vārdiem, JV un AS vieno saskarsmes punkti jautājumos par ekonomiku, tautsaimniecību, drošību, banku konkurētspēju un budžetu.

    JV politiķe respektējot AS paustās dažādas bažas par Lemberga potenciālo ietekmi. «Ir subjektīvisms kaut kādos jautājumos no tiem deputātiem, kas ir strādājuši kopā ar Lembergu. Man šādas pieredzes personīgi nav, bet tiem deputātiem, kas ir strādājuši, protams, es saprotu, ka ir arī personiskas bažas, par ko nevaru atbildēt, bet man ir gana stingrs mugurkauls,» paziņoja Siliņa.

    Siliņa pēc AS lūguma līdz trešdienas rītam valdības veidošanas sarunās nolēma ieturēt pauzi.

    Pēc Siliņas vārdiem, AS lūgusi laiku lēmumu pieņemšanai saistībā ar jaunās valdības veidošanu, taču nekonkretizēja, par ko tieši AS šajā laikā plānojusi izšķirties.

    AS Saeimas frakcija uz sēdi šodien bija aicinājusi Ministru prezidenta amatam nominēto Siliņu, lai apspriestu ar nākamās valdības veidošanu saistītos jautājumus.

    Uz jautājumu, vai no AS tiek gaidīta atbilde, vai viņi ir gatavi iet vienā valdībā kopā ar «Progresīvajiem» vai NA, Siliņa atbildēja: «Es gaidu viņu lēmumu, vai viņi ir gatavi strādāt tādā plašākā koalīcijā, kādu mēs viņiem varētu piedāvāt. Tas ir viņu uzdevums izlemt, vai viņi ir gatavi strādāt, vai nē. Es katrā ziņā [pēc trešdienas] ilgi negaidīšu, ja būs vēl kādas ļoti garas diskusijas.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē