• 5 soļi līdz skaistai ādai ziemā

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Tieši gada aukstākajos mēnešos mēs pastiprināti izjūtam, ka āda kļūst sausāka un nelīdz vairs pat treknie ķermeņa kopšanas produkti. Kā šajā laikā rūpēties par ādu?

    1. solis: izvēlies atbilstīgu kosmētiku

    Mums šķiet, ka sausas ādas problēmu ātri var atrisināt ar taukainu ķermeņa krēmu vai eļļu. Taču tā nav tiesa. Smagie krēmi neiesūcas, bet tikai veido plēvīti, kas traucē skābekļa apmaiņu šūnās un barības vielu uzņemšanu, tādēļ ādas stāvoklis tikai pasliktināsies. Arī viena pati eļļa nelīdzēs – tā uzsūksies tikai kombinācijā ar citām aktīvajām vielām.

    Kosmētiskie produkti, kuru sastāvā ir eļļas, spēcina ādas virskārtu un uzlabo ādas barjerfunkcijas, kas ļauj noturēt nepieciešamo mitruma līmeni.

    Āda ir samtaina, maiga un labi barota.

    Ziemas un vasaras periodā atšķiras kosmētikas sastāvā esošie aromāti. Piemēram, citrusa aromāti aukstā laikā neatveras, tāpēc mūs neuzrunā. Savukārt klasiskie ziemas aromāti, piemēram, kanēļa, ingvera, muskusa, apelsīna, ir saldāki, tie rada vēlmi tajos gluži vai ietīties, iegūstot psiholoģisku komfortu. Aromāts, kas vasarā ir patīkams, ziemā var šķist rūgts un negaršīgs. Taču, pamainot kombinācijas, piemēram, citrusam pievienojot apelsīnu, smaržu buķete atveras pavisam citādi.

    Taču neviens līdzeklis nebūs gana iedarbīgs, ja to lietos nepareizi vai nepietiekamā daudzumā.

    Ādas kopšanas līdzekļi jālieto regulāri – katru dienu. Ja ir saasinājums – pat ik pēc trim četrām stundām.

    2. solis: lieto eļļas iekšķīgi

    Ja novēro pastiprinātu ādas sausumu, kuru pavada niezēšana un lobīšanās, palielini eļļas īpatsvaru arī uzturā. Mūsu organismam īpaši nepieciešamas eļļās esošās nepiesātinātās taukskābes, kas palielina organisma aizsargspējas, samazina ādas sausumu, cīnās ar problemātisku ādu. Eļļas satur arī vērtīgus vitamīnus, piemēram, taukos šķīstošos A, D, K un E.

    Atceries, ka ārstnieciskas īpašības piemīt tikai auksti spiestām jeb nerafinētām eļļām.

    Ādai visvairāk piemērota ir saldo mandeļu, lazdu riekstu, kviešu dīgstu, linsēklu, naktssveces, ķirbju sēklu un valriekstu eļļa. Pilnīgi pietiek ar vienu tējkaroti eļļas dienā – to vislabāk iedzert no rīta tukšā dūšā vai pievienot salātiem, muslim, rīta putrai. Eļļas ieteicams regulāri mainīt, jo katrai eļļai ir atšķirīgas īpašības, tāpat kā tavam organismam ir dažādas vajadzības.

    3. solis: pareizi attīri ādu

    Ziemā liela nozīme ir arī ādu attīrošo produktu sastāvam. Nekādā ziņā nevajag lietot sārmainas ziepes, kas sausina ādu. Izvēlies ādas mikrofloru saudzējošus, atjaunojošus produktus ar mitrinošu iedarbību.

    Ļoti efektīvas ir dušas vai vannas eļļas, kas pagatavotas pēc īpašas tehnoloģijas un vienmērīgi izšķīst ūdenī, apņemot ādu ar taukainu, taču vienlaikus elpojošu aizsargplēvīti.

    Arī ziemā ādai nepieciešama attīrīšana, kam ieteicams skrubis, kas bagātināts ar augstvērtīgām eļļām. Starp citu, ziemā karsta vanna nav ieteicama, jo karsts ūdens paplašina asinsvadus un stimulē mitruma izgarošanu.

    4. solis: mitrini gaisu un dzer ūdeni

    Aukstums, vējš, sauss gaiss, solārija apmeklējums – tas viss veicina ādas dehidratāciju. Tā kā ziemā galvenokārt uzturamies telpās, nevajadzētu par zemu novērtēt gaisa mitrināšanu.

    Nav jāpērk speciāli aparāti, var izlīdzēties ar ūdens trauku virs radiatoriem.

    Pietiekami daudz šķidruma jāuzņem arī iekšķīgi. Vasarā ieteicamie divi litri ūdens nav atcelti, vienīgi ziemā tos daļēji vari aizstāt ar zāļu tējām, protams, bez cukura.

    5. solis: apmeklē masāžu

    Ziemā, kad mēs tuntulējamies siltās drēbēs un maz kustamies, palēninās ķermeņa asinsrite. Tādējādi šūnas nesaņem pietiekami daudz skābekļa un barības vielu, kas arī var būt sausas ādas cēlonis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē