• Vai korporatīvie pasākumi var ietekmēt Jūsu uzņēmuma izaugsmi?

    Reklāmraksts
    25. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay.com
    Korporatīvie pasākumi bieži tiek nepamatoti nopelti, uzskatot, ka tā ir lieka uzņēmuma līdzekļu izšķiešana. Taču tā nebūt nav! Team building ir kolektīva saliedēšanās pasākumi, kas vairo lojalitāti un pozitīvu atmosfēru. Par to liecina arī statistikas dati.

    Interesanta statistika

    Interneta portāls bit.ai apkopojis dažādu aptauju datus, kas pierāda, cik būtisks ir saliedēts kolektīvs.

    • 54% darbinieku apgalvo, ka viņi uzņēmumā strādāja ilgāk nekā bija plānojuši pateicoties spēcīgai kopības izjūtai (lieliski kolēģi, mērķu sasniegšanu atzīmēšana, sadarbība).
    • 99,1% darbinieku dod priekšroku darbavietām, kur atklāti un efektīvi risina dažādas problēmas un jautājumus. Bet tikai 50% apgalvo, ka viņu darbavietā tā ir.
    • Uzņēmumi, kuros ir veiksmīga iekšējā komunikācija, spēj 4,5 reizes ilgāk noturēt labus darbiniekus.
    • 37% aptaujātie darbinieki apgalvo, ka galvenais iemesls, kādēļ viņi vēl strādā esošajā uzņēmumā, ir lieliski kolēģi.
    • 27% darbinieki, kuri plāno no uzņēmuma aiziet pirmā gada laikā, nejūtas piederīgi organizācijai.

    Cik lielā mērā korporatīvie pasākumi saliedē darbiniekus un palīdz uzlabot iekšējo komunikāciju? Jo īpaši būtiski tas ir jaunākās paaudzes darbiniekiem, kuriem motivāciju strādāt veido ne tikai atalgojums, bet arī iekšējais klimats, vadības un citu kolēģu novērtējums, kā arī izaugsmes iespējas.

    5 iemesli, kādēļ team building ir būtisks

    1. Attīsta radošumu – sadarbojoties komandā ārpus ierastās darba vides, cilvēki jūtas daudz brīvāki un tādējādi izveidojas brainstorm jeb prāta vētras. Lieliska iespēja atklāt inovatīvas idejas produktu attīstībai, automatizācijai vai mārketinga kampaņām.
    2. Uzlabo iekšējo komunikāciju – lielākos uzņēmumos darbinieki pārsvarā komunicē tikai savas nodaļas ietvaros, bet ir situācijas, kad komunikācija noris arī starp vairākām nodaļām. Korporatīvie pasākumi ir brīži, kad kolēģi var iepazīties savā starpā un uztvert viens otra komunikācijas stilu, kas palīdzēs problēmsituāciju risināšanā.
    3. Motivē darbiniekus – jo brīvāk un atklātāk darbinieks var izteikt savu viedokli, jo drošāk viņš jūtas un labprāt izklāsta ne tikai par problēmām, ar ko darba ikdienā nākas saskarties, bet arī izvirza sev arvien jaunus mērķus un labprāt apgūst jaunas prasmes.
    4. Palīdz risināt problēmas – nereti darbinieku starpā (jo sevišķi darbiniekiem, kas nesen sākuši strādāt uzņēmumā) veidojas barjeras cilvēka personības nepazīšanas dēļ. Tikai pēc ilgāka laika, kad kolēģis ir iepazīts neformālā gaisotnē, atklājas, ka kolēģis ir ļoti draudzīgs un saprotošs un droši var griezties pēc padoma vai izteikt savus ieteikumus.
    5. Palielina lojalitāti – uzņēmumos arvien biežāk notiek darbinieku rotācija, kas negatīvi ietekmē uzņēmuma resursus. Katra jaunā darbinieka apmācīšana prasa gan laiku, gan naudu, tādēļ jo būtiskāk, lai darbinieki būtu lojāli un ieinteresēti uzņēmumā strādāt pēc iespējas ilgāk.

    Korporatīvie pasākumi nav tikai izklaide. Tā ir iespēja saliedēt kolektīvu, attīstīt dažādas darbinieku prasmes un rezultātā uzlabot uzņēmuma rādītājus. Iespējas šādām aktivitātēm ir teju neierobežotas, jo korporatīvie pasākumi idejas ziņā var būt ļoti dažādi – sākot no sportiskām aktivitātēm un beidzot ar grupu darbiem, kuros risina aktuālus jautājumus.

    Korporatīvo pasākumu idejas

    Šobrīd ikkatrs uzņēmums atradīs sev piemērotu izklaidi atkarībā no darbinieku interesēm. Kam uzticēt team building pasākuma noorganizēšanu? Kolēģu vidū noteikti ir kāds aktīvs un ar organizatoriskām spējām apveltīts darbinieks, kurš ar prieku uzņemtos šo darbiņu. Lūk, te arī pāris team building idejas, kas pašlaik ir populāras.

    Brainstorm + pasēdēšana ar uzkodām

    Korporatīvie pasākumi nebūt nenozīmē lielas izmaksas. Ļaujiet darbiniekiem risināt aktuālu problēmu vai kalt uzņēmuma attīstības plānus. Uzdevums ir pavisam vienkāršs:

    1. Sadaliet darbiniekus komandās tā, lai būtu iespēja sastrādāties dažādu nodaļu ietvaros;
    2. Uzdodiet uzdevumu, kas visām grupām var būt vienāds vai katrai atsevišķs, piemēram, vizualizēt uzņēmuma attīstību 5 gadu laikā, izstrādāt klientu apkalpošanas procesu, uzzīmēt sapņu biroju u.tml.;
    3. Sagatavojiet nepieciešamos materiālus – papīra loksnes, marķierus, žurnālu izgriezumus u.c.

     

    Uzdevuma izpildei dodiet konkrētu laiku un pēc tam katrai grupai savs darbs jāprezentē. Kad tas ir izdarīts, laiks neformālām sarunām ar uzkodām un dzērieniem turpat birojā vai ārpus tā.

    Sacensības elektrokartingu trasē

    Ja kolektīvā strādā vienlīdz daudz sievietes un vīrieši, tad jāatrod abām pusēm piemērota izklaide. Šādā gadījumā korporatīvie pasākumi idejas arī ir gana daudz.

    GUNSnLASERS
    GUNSnLASERS

    Latvijā pašlaik jaunums ir elektrokartingi, ar kuriem braucot, ikviens varēs izjust sacensību garu un kārtīgi uzlādēt savas “baterijas”, lai ar jaunu sparu mestos atpakaļ darbos. Ar ko elektrokartings atšķiras no klasiskā kartinga, kas darbojas ar degvielu?

    1. Dabai draudzīgāks dzinējs, kas darbojas uz atkārtoti uzlādējamām baterijām.
    2. Nav nepatīkamas un veselībai kaitīgas degvielas smakas.
    3. Ātrāks uzrāviens jau pašā startā.
    4. Sistēma precīzi uzņem apļa laikus, lai sacensību beigās būtu iespējams noteikt ātrāko braucēju.
    5. Kartinga jaudu ir iespējams regulēt atbilstoši braucēja prasmēm un vecumam.

    Izmantojiet iespēju un dodieties uz jauno iekštelpu elektrokartingu trasi Rīgā, Mārkalnes ielā 10! Vairāk informācijas par cenām un iespējām lielām grupām lasiet ŠEIT!

    Komandas darbs lāzertagā

    Kamēr klasiskais krāsu peintbols triumfē vecpuišu ballītēs, tikmēr savu uzvaras gājienu korporatīvajos pasākumos turpina lāzertags jeb lāzera peintbols. Šī ir piemērota atpūta kolektīvos, kuros ir gan sievietes, gan vīrieši, gan arī tad, ja gribas izklaidēties kopā ar bērniem.

    https://www.youtube.com/watch?v=vGGcZo_Bie0

    Būtiskākās lāzertaga iezīmes:

    • nav sāpīgi, jo šaudīšanās notiek ar lāzera ieročiem, un trāpījumu uztver sensors speciālā galvas lentā;
    • ieroča lāzera stars ir veselībai nekaitīgs, tas darbojas līdzīgi lā televīzijas pultis;
    • spēles laikā iegūtā statistika saglabājas un pēc spēles katrs saņem diplomu, cik lodes izšāvis, cik reizes trāpījis pretiniekam, cik precīzi šāvis;
    • spēles gaitā tiek izspēlētas dažādas misijas ar papildu atribūtiem.

    Ja plānojat atpūsties aktīvā gaisotnē, apmeklējiet šo mājaslapu un uzziniet vairāk! Šādi korporatīvie pasākumi mācīs sadarboties komandā, kā arī attīstīs līdera dotības un stratēģisko domāšanu.

    Lai team building izdotos, to organizēšanā iesaistiet darbiniekus, kā arī veiciet aptaujas, ko darbinieki labprātāk izvēlētos!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē