• Skrubis galvas ādai – kā izvēlēties piemērotāko?

    Reklāmraksts
    30. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vai esi domājusi, kā vislabāk attīrīt galvas ādu? Ikdienā ierasts to darīt ar šampūnu, taču reizi nedēļā vēlams galvas ādas attīrīšanai izmantot arī skrubi. Skrubis galvas ādai darbojas līdzīgi kā labi pazīstamais ķermeņa skrubis. Tas maigi attīra galvas ādu, matu saknes un atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām.

    Galvas ādas attīrīšana ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem, lai mati augtu stipri un veselīgi. Ikdienas matu kopšanas kosmētiku – šampūnu, kondicionieri, matu masku un citus – papildini ar piemērotu skrubi galvas ādai. Kā to izvēlēties un ko ņemt vērā, lasi tālāk.

    Galvas ādas un matu tips

    Lai noteiktu, kurš ir piemērotākais skrubis galvas ādai, būtu labi, ja tu zinātu savu galvas ādas un matu tipu. Galvas āda var būt sausa, normāla vai taukaina. Tāpat arī mati var būt būt sausi, normāli vai taukaini. Pastāv arī kombinētais ādas un matu tips, ja viena galvas ādas daļa ir izteikti sausa, bet cita – taukaina.

    Sausai ādai raksturīga lobīšanās, blaugznas, mati tik bieži netaukojas, līdz ar to vari tos mazgāt retāk (ne katru dienu). Taukainas ādas raksturīgās pazīmes ir ātra matu taukošanās, grūta to veidošana (īpaši pie saknēm) un pastiprināts matu spīdums. Normālai ādai novērojams veselīgs balanss starp abiem iepriekš aprakstītajiem ādas tipiem.

    Kad galvas ādas un matu tipi noskaidroti, pavisam viegli būs atrast piemērotu galvas skrubi. Sausas galvas ādas īpašniecēm ieteicams barojošs un mitrinošs galvas skrubis. Ja galvas āda ir taukaina, izvēlies dziļi attīrošu skrubi. Normālas ādas īpašniecēm piemēroti gan mitrinoši, gan attīrošu skrubji. Vēlams tos ik pa laikam mainīt.

    Skrubja sastāvdaļas

    Galvas ādas skrubis sastāv no vairākām sastāvdaļām. Viena no tām – skrubents. Jo mazāki abrazīvie gabaliņi, jo maigāka būs skrubēšana. Jūras sāls skrubji būs ar lielākiem graudiņiem, nodrošinot intensīvāku skrubēšanos. Sāls, ogles vai cukura skrubji būs mazāki un maigāki.

    Sastāvā esošās eļļas un sviesti palīdz mitrināt un barot galvas ādu. Ēteriskās eļļas sniedz burvīgu aromātu, piepildot matus un ķermeni ar uzmundrinošu, nomierinošu vai atvēsinošu sajūtu.

    Skrubja lietošana

    Lai skrubis galvas ādai iedarbotos, ievēro pareizus tā lietošanas nosacījumu. Ieteicams lietot skrubi vienu reizi nedēļā. Mitros matos ieklāj un iemasē skrubi-šampūnu, kas labi uzputos. Veic maigas apļveida kustības, lai attīrītu galvas ādu. Pēc tam to rūpīgi izskalo. Kad tas izdarīts – ieklāj ierasto matu kondicionieri un turpini matu kopšanu kā ierasts.

    STENDERS matu skrubji

    Veselīga galvas āda ir pamats veselīgiem matiem. STENDERS galvas ādas skrubji ar dabiskiem skrubentiem un dabiskas izcelsmes sastāvdaļām rūpējas un attīra galvas ādu, lai veicinātu veselīgu matu izskatu un augšanu.

    • Matu un skalpa skrubis-šampūns «Piparmētra un šī sviests». Galvas skrubis, kura sastāvā atrodams dabisks skrubents – jūras sāls. Tas veic maigu galvas ādas attīrīšanu. Svaigais piparmētru aromāts atvēsina un sniedz atsvaidzinošu sajūtu. Šī sviests baro matus un galvas ādu.
    • Matu un skalpa skrubis-šampūns «Melnās dūņas un ogle». Dabiskais skrubents – sāls un ogles pulveris. Mazās ogles un sāls daļiņas nodrošina dabisku pīlinga efektu. Salīdzinot ar citiem matu skrubjiem, šis matu skrubis ir maigāks un mazāk abrazīvs.
    • Matu un skalpa skrubis-šampūns «Ingvers un citrons». Dabiskais skrubents – jūras sāls. Skrubis galvas ādai dziļi attīra to, mīkstina matus. Uzmundrinošais aromāts sniedz enerģiju gan prātam, gan ķermenim.

    Lai skrubis galvas ādai atrod vietu arī tavā ikdienas matu kopšanas rituālā, ļaujot izbaudīt skaistus un veselīgus matus un galvas ādu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē