• Griestu lampas viesistabai: kura no visām piestāvēs Tava mājokļa interjeram?

    Reklāmraksts
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay.com
    Griestu lampas viesistabai, virtuvei un visām pārējām telpām ir viens no galvenajiem elementiem, jo vienlaicīgi pilda vairākas funkcijas – gan nodrošina gaismu un atmosfēru, gan rūpējas par telpas kopējo dizaina ansambli. Vai zini, kā izvēlēties piemērotāko lampu konkrētai istabai? Lasi tālāk un noskaidro!

    Svarīgs aspekts – griestu augstums un telpas izmēri

    Ja griesti ir visai zemi, labāk izvēlēties nelielas lampas, kas piekļaujas griestiem. Lustras telpās ar zemiem griestiem tās vizuāli padara vēl mazākas un saspiestākas, turklāt garākiem cilvēkiem lustra var traucēt arī fiziski. Un otrādi – ja griesti ir ļoti augsti un telpa liela, maza griestu lampa “pazudīs”. Ja izvēle krīt par labu lustrai, viens no ieteikumiem ir tās izmēru pielāgot telpai – optimālais lustras diametrs ir aptuveni piecas, sešas reizes mazāks par istabas platumu. Proti, ja istaba ir trīs metrus plata, tajā lieliski iederēsies lustra ar 50–60 centimetru diametru.

    Pixabay.com
    Pixabay.com

    Savukārt, ja runājam par lampas ideālo augstumu  tai vajadzētu atrasties vismaz divus metrus virs grīdas, savukārt, ja lampa atrodas tieši virs galda, optimālais augstums ir 75 līdz 80 centimetri no galda virsmas.

    Kur griestu lampu vislabāk novietot?

    Svarīgs ir ne tikai lampas izmērs – būtiski, kur telpā lampa novietota. Pašsaprotami, ka griestu lampas atrodas virs tās zonas, kuru mājokļa īpašnieki vēlas izgaismot un akcentēt. Ja virtuvē tas parasti ir ēdamgalds vai vieta, kur ēdiens tiek gatavots, viesistabā griestu lampu vislabāk novietot virs dīvāna. Lampu, protams, var novietot arī citviet, taču vienmēr paturi prātā izgaismojuma zonu. Piemēram, ja viesistaba ir caurstaigājama un ved uz guļamistabu, lampas novietošana netālu no guļamistabas durvīm nav labākā opcija, jo tādējādi guļamā telpa netiks norobežota no viesistabas.

    Dažādām istabām – dažādi lampu stili

    Pixabay.com
    Pixabay.com

    Pēc tam, kad izlemts, kur griestu lampa atradīsies, jāizvēlas piemērotākais tās dizains. Katram interjeram piestāvēs konkrētas lampas:

    • Minimālisms – ja viesistaba iekārtota minimālisma stilā, proti, tajā nav nekā lieka un valda vienkāršas formas un krāsas, arī lampai vajadzētu būt neuzkrītošai, nelielai un ar visai askētisku dizainu;
    • Industriālais dizains – dzīvoklī, kurā jaušama ietekme no rūpnīcu un ielu dzīves, kā arī augsti griesti, lieti iederēsies attiecīga griestu lampa; tās dizainam jābūt visai raupjam, un pateicīgākais lampas materiāls industriāli iekārtotā mājoklī ir metāls;
    • Skandināvu dizains – skandināvu dizains ir visai līdzīgs minimālismam, taču tajā parasti tiek izmantotas nedaudz uzkrītošākas un lielākas kupolveida lampas – gaisma šajā dizainā ir ļoti nozīmīgs aspekts, tāpēc viesistabā parasti tiek atrasta vieta arī stāvlampām;
    • Angļu dizains – šo stilu varam pretstatīt skandināvu dizainam – tajā ir gan masīvas mēbeles, gan izteiksmīgas krāsas un daudz dažādu aksesuāru. Šis ir īstais dizains, kuram izvēlēties greznu lustru;
    • Eklektiskais dizains – eklektiskā mājoklī sajaukušies vairāki dekoratīvie stili, tāpēc arī lampas izvēlē konkrētu vadlīniju nav, un vari ļaut vaļu iztēlei, izvēloties griestu lampu ekstravagantā formā un košā krāsā – tā telpai tiks piešķirts īpašs akcents.

    Šie, protams, ir vien daži no interjera dizaina stiliem, taču galu galā atceries – pats galvenais aspekts, izvēloties lampu – tai jāpatīk Tev pašam!

    Griestu lampas vieistabai, kā arī citas mājsaimniecības preces internetā iegādāties ir visērtāk – visu nepieciešamo vari aplūkot 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, turklāt pirkuma veikšanai pat nevajadzēs iziet no mājas. Pamēģini pats, ienākot viedveikalā 1a.lv!

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē