• Zinību diena Vidzemē pieķerti divi nepilngadīgie alkohola reibumā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Zinību diena Vidzemē aizritējusi mierīgi, tomēr divi nepilngadīgie skolēni pieķerti alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

    Vakar saņemta informācija, ka kādā tirdzniecības vietā pieķerti divi nepilngadīgi zēni, zogam dažādas pārtikas preces, proti, sieru, picu un krabju nūjiņas, kā arī alkoholiskos dzērienus. Nozagtās preces kopumā maksāja 66 eiro.

    Ierodoties policijas norīkojumam, konstatēts, ka nepilngadīgās personas sabiedriskā vietā atrodas alkoholisko dzērienu ietekmē.

    Zēnu izelpā konstatētas 0,88 un 1,42 promiles.

    Policijā sākts administratīvais process.

    Taču Vaskāne uzsvēra, ka jaunā mācību gada pirmā diena aizvadīta bez būtiskiem sabiedriskās kārtības normu pārkāpumiem. Viņa solīja, ka policija turpinās veikt pastiprinātu sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības uzraudzību.

    «Turpināsim pievērst uzmanību nepilngadīgo pulcēšanās vietām ar mērķi novērst alkoholisko dzērienu un citu apreibinošo vielu lietošanu, kā arī smēķēšanu. Iespēju robežās nodrošināsim satiksmes uzraudzību pie izglītības iestādēm un to tuvumā, pievēršot uzmanību ceļu satiksmes noteikumu ievērošanai, tai skaitā atļautā braukšanas ātruma un tā ierobežojumu ievērošanai,»pauda policijas pārstāve.

    Tāpat likumsargi plāno pievērst uzmanību drošības jostu un bērnu auto sēdeklīšu lietošanai, kā arī velosipēdu vadītājiem noteikto prasību ievērošanai un drošībai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē