• Staķis devies skoloties pie Ņujorkas mēra – rīdziniekiem par to nebūs jāmaksā

    Rīgas mērs
    Anastasija Kuzminova
    14. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: INSTAGRAM, NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Pirms divām nedēļām Rīgas domes priekšsēdētājs devās uz Ņujorku, lai skolotos īpašā mēru mācību programmā.

    Jau piekto gadu uzņēmēja un bijušā Ņujorkas mēra Maikla Blumberga programma Bloomberg Harvard City Leadership Initiative sadarbībā ar Hārvarda Universitāti pulcē pilsētu mērus no visas pasaules. Programma palīdz viņiem risināt izaicinājumus savās pilsētās, uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

    Šogad konkursa kārtībā tika izvēlēti mēri, kas attīstīs līderības un vadības prasmes Covid-19 pandēmijas radītajos apstākļos.

    «Ceram ar mēriem sastrādāties laikā, kad viņi turpina vadīt krīzes pārvarēšanu, veidojot labāku, pret dažādiem izaicinājumiem noturīgāku nākotni savās pilsētās,» savā uzrunā sacīja Blumbergs.

    Mācības klātienē ilga trīs dienas. Mēri piedalījās semināros un darbnīcās, kuras vadīja Hārvarda biznesa skolas un Hārvarda Kenedija skolas mācībspēki, kā arī pasaules līmeņa eksperti no Bloomberg Philanthropies.

    «Šajā programmā esam 38 pilsētu mēri no 12 dažādām valstīm. Varam mācīties cits no cita, dalīties pieredzē un zināšanās viena mērķa vārdā – lai veidotu labāku dzīvi savas pilsētas iedzīvotājiem. Tādas prioritātes kā datu pareiza izmantošana, pieņemot politiskus lēmumus, koordinēta starpnozaru sadarbība, inovatīvu pieeju izmantošana pārmaiņu vadībā ir svarīgas arī Rīgā,» uzsver Mārtiņš Staķis.

    PDz noskaidroja, ka mācību programma ilgs gadu attālinātā formā. Bez Rīgas mēra tajā piedalīsies vēl divi Rīgas domes darbinieki, taču to vārdi pagājušajā nedēļā vēl nebija zināmi. «Mācību izmaksas pilnībā sedz rīkotāji – Bloomberg Philanthropies. Par tām nebija jāmaksā Rīgas domei vai mēram personīgi. Tādēļ rīdzinieku nauda mācībām, aviobiļetēm un ēdināšanai netika tērēta,» PDz pauda Rīgas mēra padomnieks Aleksis Zoldners. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē