• Miris skandalozais aktieris O. Džejs Simpsons, kurš izbēga no nāvessoda

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    12. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    O. Džejs Simpsons aktiera karjeras laikā.
    Foto: Publicitātes foto
    O. Džejs Simpsons aktiera karjeras laikā.
    Bijušā amerikāņu futbolista un aktiera O. Džeja Simpsona ģimene paziņoja: «10.aprīlī mūsu tēvs Orientals Džeimss Simsons nomira pēc smagas cīņas ar vēzi. Viņš bija kopā ar saviem bērniem un mazbērniem. Šajā posmā ģimene lūdz cienīt privātumu un būt līdzcietīgiem.»

    Savulaik O. Džejs Simpsons bija amerikāņu futbola zvaigzne, spēlēja Nacionālajā futbola līgā. Pēc sportista karjeras beigās viņš filmējās reklāmās un kino. Viņa slavenākā loma ir detektīvs filmā «Kailais ierocis».  Šajā laikā viņš arī sadraudzējās ar daudzām šovbiznesa zvaigznēm. Īpaši tuvas attiecības viņam izveidojās ar Krisu Dženeri un Robertu Kardašjanu.

    Taču pasaules slavu viņš ieguva 1994. gadā, un ne jau ar kino. Televīzijas ziņās nonāca kadri no vērienīgas pakaļdzīšanās. Policijas automašīnas un pat helikopteri centās notvert O. Džeju Simpsonu, kurš mežonīgā ātrumā traucās pa ielām ar savu auto. Diemžēl šoreiz tā nebija asa sižeta filma. Viss notika pa īstam. Simpsonu apcietināja par bijušās sievas Nikolas Braunas Simpsones un viņas mīļākā, jauniņa oficianta Ronalda Goldmana slepkavību. Liktenīgie notikumi risinājās vēlā jūnija vakarā, taču to patiesie apstākļi palika miglā tīti. Viena no versijām – jauniņais Goldmans kļuvis par nejaušu slepkavības liecinieku. Viņš ieradies ar auto pie Simpsona bijušās sievas, lai it kā atdotu restorānā aizmirstās brilles. O. Džejs Simpsons izlēmis nogalināt arī jauno vīrieti. Viņu tiesāja gandrīz gadu, un eksperti to dēvēja par gadsimta tiesas procesu. Simpsona advokāts bija draugs Roberts Kardašjans.

    Kardašjanam izdevās panākt to, ka tiesa Simpsonam ne tikai nepiesprieda nāves sodu, bet arī pilnībā viņu attaisnoja. 1995. gada 3. oktobrī tiesa nolasīja spriedumu – nevainīgs! Vēlāk gan viņam tika piespriests 33, 5 miljonus dolāru liels sods. 2008. Gadā O. Džejs Simpsons tomēr nonāca aiz restēm par bruņotu laupīšanu, un viņam piesprieda 33 gadus cietumā. 2017. gadā aktieri apžēloja, un aktieris iznāca brīvībā. Pēdējos gadus O. Džejs Simpsons smagi slimoja.   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē