• Martinsone satraucas, kā nomaksās rēķinus. Jaunu lomu teātrī neesot…

    Slavenības
    25. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mārtiņš Zilgalvis (F64)
    Augustā Dailes teātra leģendārā aktrise Mirdza Martinsone svinēs dzimšanas dienu, taču domas par gaidāmajām svinībām aizēno satraukums par iztikšanu.

    Kad PDz sazinās ar tautā iemīļoto aktrisi Mirdzu Martinsoni, lai apjautātos, kā viņai klājas, viņa atrauc: «Spēju padomāt tikai par drausmīgo karu Ukrainā un Latvijas drošību.» Satraukumu radot arī domas par to, kā viņa spēs nomaksāt rēķinus, jo viss ar katru mēnesi kļūst tikai dārgāks. «Vērojot cilvēkus, var redzēt, ka viņiem ir grūti. Arī mani skar visas šīs lietas.

    Neesmu jau nekāda princese uz zirņa. Esmu viena no tautas,» norāda aktrise.

    «Mani ienākumi nav tik lieli, lai varētu atļauties atpūsties ekskluzīvās kūrorta vietās. Valdība jau sola atbalstu, ceru, ka tāds arī tiks sniegts, bet ticības gan ir maz,» prāto Martinsone.

    Jautāta, vai Dailes teātra jaunajā sezonā Mirdzu Martinsoni varēs redzēt uz skatuves, aktrise nopūšas un atzīst, ka uzaicinājumu spēlēt kādu jaunu lomu viņai šobrīd neesot. Tas, vai aktrisei būs darbs, ir neziņas plīvurā tīts. «Ir tāds nerakstīts likums – par naudu, veselību un darbu nejautājiet. Kovids nekur nav pazudis, tāpēc darba jautājumos neko konkrētu nevaru pateikt. Aktieris ir ļoti atkarīgs no citiem cilvēkiem, kuri var izvēlēties viņu aicināt vai ne,» skaidro Mirdza. «Esmu priecīga par to, ko dzīves laikā esmu paveikusi. Esmu daudz un smagi strādājusi – piedalījusies filmās, teātra izrādēs, televīzijas raidījumos un radio raidījumos. Domāju, ka man nav jāuztraucas par to, lai kādam kaut ko pierādītu,» piebilst viņa. Lai gan leģendārā aktrise pa galvu un kaklu nemetas būt visos iespējamos kinoprojektos, viņa neslēpj – ja būtu piedāvājumi, no tiem neatteiktos.

    Drūmās domas par karu un cenu kāpumu Mirdza Martinsone aizgaiņā ar mierpilnu laika pavadīšanu mājās. Tur viņa lasa grāmatas, klausās labu mūziku un dodas pastaigās pa zaļo Pārdaugavas rajonu. Viesus gan aktrise uzņem ļoti reti, jo joprojām ievēro Covid-19 piesardzības pasākumus. Tāpēc, ja vien tas ir iespējams, tikšanos klātienē aizstāj ar telefona zvanu.

    Vairāk lasiet žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē