• Maratoniste Prokopčuka: Pandēmijas dēļ daudziem bērniem ir parādījies liekais svars

    Veselīgs dzīvesveids
    Gita Vīksne
    19. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Latvijas labākā garo distanču skrējēja pirms gada paziņoja par profesionālās karjeras beigām. Tagad viņa ir trenere un atklāj – arī abiem dēliem ir interese un talants skriešanā.

    «Man patīk lietus, un tas nav šķērslis sportošanai,» sacīja Jeļena Prokopčuka, kuru PDz pagājušajā nedēļā satika Uzvaras parkā. Tur viņa vadīja sporta nodarbību Iesildies Tokijai!. Pusstundu ikviens interesents varēja vingrot slavenās maratonistes vadībā.

    «Esmu pieradusi vadīt šādas nodarbības, jo jau otro gadu darbojos Jeļenas Prokopčukas skriešanas skolā. Kopā ar vīru Aleksandru vadām nodarbības bērniem no 8 līdz 12 gadu vecumam.

    Dzīvojam Jūrmalā, tādēļ nodarbības notiek pludmalē. Kopā ar bērniem gan skrienam, gan vingrojam,» pastāstīja Jeļena. Viņa vada arī individuālos treniņus pieaugušajiem.

    «Ar pieaugušajiem vairāk strādā mans vīrs – trenē gan profesionālus sportistus, gan entuziastus. Taču dažus individuālos treniņus vadu arī es.»

    Pēc mēneša Prokopčuka svinēs 45. jubileju, un to Jeļena sagaidīs lieliskā fiziskā formā.

    «Es regulāri sportoju, piedomāju, ko ikdienā ēdu. Bērni seko vecāku piemēram, tādēļ ir svarīgi viņiem parādīt, ka kustēties ir forši. Šovasar tas ir īpaši svarīgi, jo pandēmijas dēļ daudziem bērniem ir parādījies liekais svars. Atminos, kad atsākām treniņus bērniem, viņi bija tik priecīgi. Pati mēģinu sportot sešas dienas nedēļā, izņemot svētdienas. Vienu dienu noskrienu ap 10 kilometri, otru pildu spēka vingrojumus,» atklāja Jeļena.

    Prokopčuka priecājas, ka fiziskās aktivitātes cieņā ir arī abiem viņas dēliem – desmit gadus vecajam Viktoram un Vladislavam, kurš septembrī svinēs četru gadu jubileju.

    «Vladislavam ļoti patīk skriet, viņš arī izskatās kā skrējējs. Jau tagad var redzēt, ka viņam ir dotības. Smejoties saku – pēc tevis, dēls, raud olimpiskās spēles! Mūsu mīļākā spēle ir Pūce un pele. Kamēr pūce guļ, pele skraida apkārt. Bet, kad pūce pamostas, tad pelei ir jāmūk,» smejoties stāstīja Jeļena. Parasti viņa esot tā pūce, kas ķer bēgošo dēlu.

    «Vecākais dēls ir peldētājs, bet arī viņam patīk skriet. Peldēšana ir mana vīra nepiepildītais sapnis – Aleksandrs pēc ķermeņa uzbūves vairāk piemērots peldēšanai, ne skriešanai.

    Bērnībā viņš ļoti gribēja kļūt par peldētāju, taču ģimenes apstākļu dēļ šo sapni nevarēja piepildīt.

    Tagad Aleksandrs to mēģina piepildīt caur savu dēlu Viktoru,» pastāstīja Jeļena.

    Šogad Prokopčukas ģimene būs satopama arī dažādos Latvijas maratonos. «Gada sākumā mēs kopā ar Viktoru noskrējām piecus kilometrus Rīgas maratona trasē Mežaparkā. Labprāt kopā ar dēlu piedalītos arī Kuldīgas 16. pusmaratonā. Man ļoti patīk skriet pa Kuldīgu, īpaši kopā ar Viktoru.

    Lai parādītu arī citiem, cik forši ir sportot kopā, visi plānojam piedalīties arī Rīgas maratona ģimenes skrējienā, jo es zinu, ka arī mans jaunākais dēls to var paveikt,» tā Jeļena.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē