• FOTO: Lelde Dreimane un Kaspars Zāle svin perfektās kāzas – savedēja lomā Ēķis

    Kino un TV
    Gita Vīksne
    16. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KASPARS KRAFTS, ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64), INSTAGRAM
    Četras saulainākās jūnija dienas bijušie mīlnieki, Latvijas slavenu aktieru ieskauti, pavadīja Nordeķu muižā, kur seriāla laukumā precējās.

    Savedēja lomu netīšām uzņēmās Ēķis

    Par aktieru Leldes Dreimanes un Kaspara Zāles, kuri vēl pirms diviem gadiem īstajā dzīvē bija pāris, saprecinātāju pirms Jāņiem kļuva režisors Andrejs Ēķis, kas viņiem uzticēja jaunā pāra lomu savā seriālā Perfektās kāzas.

    «Es, protams, tagad varētu teikt, ka izdarīju to apzināti, taču tas tā nebija. Kad līgavas lomai biju izvēlējies skaisto Leldi, domāju – kurš puisis viņai varētu piestāvēt? Man šķita, ka viņam jābūt staltam. Un netīšām izvēlējos tieši Kasparu. Tikai pēc tam uzzināju un sapratu – opā, ko esmu izdarījis!» PDz atklāj Andrejs Ēķis.

    «Tas man šķita mazliet amizanti,» par kaislīgajiem skūpstiem un kāzām ar bijušo draugu, no Dailes teātra pērn atlaisto Kasparu Zāli PDz teic Lelde Dreimane. Īstajā dzīvē viņas sirds jau vairāk nekā gadu piederot hokejistam Ērikam Ozollapam.

    Taujāta, vai Ēriks nav izrādījis greizsirdību, ka Lelde savam bijušajam draugam filmēšanas laukumā saka jāvārdu, Lelde atbild: «Noteikti nē! Kaspars izturas absolūti profesionāli. Tāds nu ir aktiera darbs. Tas ir tikai seriāls, tā nav reālā dzīve.» To, ka viņas līgavainis kino būs tieši Kaspars, Lelde uzzinājusi tikai tad, kad tika apstiprināta lomai.

    «Protams, tas bija pārsteigums.

    Kad teicu Andrejam Ēķim, ka ar Kasparu esam bijuši pāris arī dzīvē, sapratu, ka viņš to nezināja.

    Spēlēt ar Kasparu ir viegli, jo mums ir patiešām labas attiecības. Dažkārt sazvanāmies. Galu galā, mēs pēc šķiršanās esam spēlējuši kopā arī daudzās teātra izrādēs. Tas, ka vairs neatrodamies romantiskajā plāksnē, nemaina to, kas bija. Tagad esam draugi, kas nesatiekas tik bieži,» saka Lelde.

    Gultas ainu nebūšot

    Savukārt Kaspars Zāle PDz norāda: «Protams, tā nav standarta situācija – kāzas ar bijušo draudzeni!» Viņam spēlēt ar nezināmu partneri būtu bijis vienkāršāk. «Jo nebūtu emocionālu blakņu un intīmas saiknes. Mēs tomēr esam bijuši kopā – tas nekur nav pazudis,» tā Kaspars. «No otras puses, tas ir labs pārbaudījums mums kā aktieriem, lai bez jebkāda aizvainojuma profesionāli izdarītu savu darbu. Tas ir kā ieskatīties acīs bullim. Paraudzīties acīs savām bailēm un pārkāpt tām pāri,» uzskata Kaspars.

    Viņš norāda, ka kopā ar bijušo draudzeni filmēšanās laukumā nebūšot jāļaujas intīmām gultas ainām. «Cik zinu, nekas tāds nav paredzēts. Lai gan fiziskais kontakts patiesībā ir daudz vienkāršāks nekā garīgais. Panākt vienam otra garīgo pieņemšanu filmēšanas laukumā ir sarežģītāk,» uzskata Kaspars.

    Kā ar kāzām īstajā dzīvē?

    Lelde, vaicāta, vai ir domājusi, kādas varētu izskatīties perfektās kāzas reālajā dzīvē, atbild: «Domāju, ka, noskatoties šo seriālu, būs grūti pārsist tik liela mēroga kāzas. Šeit viss notiek patiešām ļoti grezni. Kas attiecas uz manām kāzām – es pēdējā laikā tik daudz precos dažādu filmu uzņemšanas laukumos…

    Man nav bijis laika padomāt pašai par savām kāzām.

    Es katru vasaru esmu līgava – pērn tāda biju režisora Māra Martinsona filmā Saki jā!, nu seriālā Perfektās kāzas. Esmu pārsteigta, ka kino aprindās esmu tik ļoti pieprasīta līgava.» Lelde piebilst, ka, iespējams, kāzas tikšot svinētas arī reālajā dzīvē. «Man jau ir brīnišķīga vedējmāte, viņa visu ir izplānojusi un par visu parūpēsies,» nosmej Lelde.

    Tikmēr Kaspars atzīst, ka šobrīd par kāzām nedomā. «Man arī nav scenārija savām ideālajām kāzām. Daudz kas piedzimst brīdī, kad tu satiec īsto cilvēku. Tad arī abi vienojas par kāzām. Šobrīd pēc tādām man vilkmes nav,» pavēsta Kaspars.

    Kā pavadīs vasaru?

    • Dreimane sāk dziedātājas karjeru

    «Jūlijs man ir atvaļinājuma laiks Dailes teātrī, to plānoju veltīt, lai studijā ierakstītu savu pirmo dziesmu. Pagaidām daru visu ļoti klusi, neko neafišējot. Esmu uzaicināta uz labdarības pasākumu augustā, kurā plānoju nodziedāt pat vairākas dziesmas,» PDz teic Lelde Dreimane.

    Viņai darba pietiek arī bez tā: «Jau gandrīz gadu sestdienās esmu dzirdama Radio SWH raidījumā Sveiciens svārkos. Vēl esmu līdzīpašniece burgernīcai MUNCH, jāseko līdzi pilnīgi visam, kas tur notiek. Ja kādu dienu darbā nevar ierasties oficiante, skrienu un situāciju glābju es. Burgerus vēl neuzdrošinos taisīt, toties lieliski gatavoju frī un fritēju vistiņas!»

    • Zāle turpina tiesāties ar teātri

    «Šobrīd ar naudām ir švaki. Ir tikai gadījuma darbi. Saimniece man atļauj dzīvot, atlaižot kaut ko no īres maksājumiem, savukārt es viņai palīdzu dažādos mājas darbos. No vienkārša darba nekaunos, tomēr gribu strādāt savā aktiera profesijā,» PDz saka Kaspars Zāle. Viņš joprojām tiesājas ar Dailes teātri, no kura ticis atlaists.

    «Pēdējās medijos izskanējušās ziņas, ka es esot lūdzis pārtraukt tiesas procesus, neatbilst patiesībai. Pēc būtības ir ierosinātas trīs civillietas. Viena ir izbeigta, jo Dailes teātris atsauca savu prasību. Tagad no Dailes teātra tiek piedzīta kompensācija par advokāta izdevumiem. Un divas civillietas vēl turpinās,» par tiesāšanās niansēm zina teikt Kaspars. Vaicāts, vai gribētu atgriezties Dailes teātrī, viņš atbild: «Skaidrs, ka es nevēlētos strādāt ar pašreizējo vadību. Šobrīd man nav piedāvājumu arī no citiem teātriem. Saprotu, ka tie nav stabili ienākumi, bet apsveru domu turpmāk darboties kā brīvmākslinieks.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē