• Ditai Danosai abinieku iedvesmotā kleita: Tā bija tieši manā izmērā

    Stils
    Anastasija Kuzminova
    23. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa dod priekšroku latviešu māksliniekiem un prot atrast īstas dizaina pērles.

    Vērojot konkursu Modes manifestācija, kas decembra izskaņā notika tiešsaistē, nevarēja nepamanīt konkursa veidotājas Ditas Danosas tērpu – kleitas vijīgās rišas izlocījās kā milzu spārni, bet fliteri radīja mirdzošu zvīņu efektu. «Šis ir jauno modes dizaineru konkurss, tādēļ vispirms ieskatījos konkursantu darbos un jautāju dalībniekiem, vai viņiem ir kāds krāšņs neikdienišķs tērps, ko es varētu uzvilkt. Konkurss ir svētki, un uz skatuves ir jābūt greznam, lai tiktu pamanīts,» PDz stāsta Dita.

    Šo kleitu viņa atrada dizaineres Ilzes Muciņas – advokāta Linarda Muciņa meitas – kolekcijā.

    «Laimīgā kārtā tā bija tieši manā izmērā, un ar prieku parādīju to uz skatuves,» saka Danosa. «Šajā tērpā jutos vēl spēcīga un mērķtiecīgāka, jo kleita arī ir tāda – ar raksturu! Tā uzbur ko līdzīgu pasaku filmas tēlam – maģisko Melno feju Malefisentu,» teic Danosa, atsaucoties uz filmu, kur Malefisentu spēlē Holivudas dīva Andželīna Džolija.

    Dizainere Ilze Muciņa gan atklāj – viņa neparastās kleitas darināšanai iedvesmojās no skaistās salamandras. Dabiskās vilnas kleitu priekšpusē rotā dažāda lieluma fliteri, radot zvīņu efektu. Milzu volānu veidošanā talkā ņemts silikons. To jaunā dizainere lēja uz tilla auduma un apbēra ar dažāda izmēra baltām un melnām pērlēm.

    «Par šo tērpu saņēmu komplimentus, ka esmu pārsteidzoša. Pavisam neplānoti man sanāca organiski saplūst ar konkursam radītajām videoprojekcijām. Tas veidoja iespaidu, ka viss ir pārdomāts līdz pēdējai niansei,» priecājas Danosa.

    «Organizēšana ir grūta, bet viens no skaistākajiem mirkļiem ir tas, kad stāvu uz skatuves ar grimu, frizūru un skaistu kleitu un varu beidzot just gandarījumu, ka pasākums ir izdevies,» neslēpj viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē