• Dārtas Danevičas mīlulis Hoppers piedzīvojis neadekvāta suņa uzbrukumu

    Mājas mīluļi
    Gita Vīksne
    30. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ROMĀNS KOKŠAROVS (F64)
    «Viņam ir piedāvāts piedalīties izrādē,» par savu suni Hopperu PDz atklāj Dailes teātra aktrise, kas no iespējas spēlēt kopā ar savu četrkājaino mīluli pagaidām ir atteikusies.

    «Zinu, ka Hoppera piedalīšanās izrādē man radītu papildu uztraukumu – es visu laiku domātu, ko viņš dara un kā jūtas. Man būtu ļoti grūti koncentrēties savai lomai,» ar vipeta šķirnes suni sastapta suņu padzeršanās punkta atklāšanā lielveikalā, teic Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča. Viņa neslēpj, ka dzīvnieki Dailes teātra izrādēs dažkārt piedaloties. «Piemēram, nesen suns spēlēja izrādē Iemīlējies Šekspīrs,» stāsta Dārta.

    Pasākumā Hoppers citu suņu vidū izcēlās ar apbrīnojamu mieru un atturību.

    «Atvainojos, ka šodien esam nedaudz atturīgāki. Viņam nesen uzbruka cits suns, kurš atradās nepiemērotā vietā un laikā un neadekvātā noskaņojumā. Tā ir šī suņa saimnieka atbildība. Bet mēs pamazām socializējamies. Šeit visi ir ļoti labvēlīgi un saprotoši, tādēļ Hoppers pamazām atveras,» norāda aktrise. Viņasprāt, suņu padzeršanās punkta atklāšana lielveikalā ir solis pareizajā virzienā.

    «Man šķiet, ka šis lielveikals ir gatavs ielaist suņus arī savās telpās. Es nezinu nevienu citu tirdzniecības centru Latvijā, kas šobrīd būtu tam vairāk gatavs. Visu veikalu darbinieki, kas te strādā, ir absolūti gatavi suņiem. Galvenais, lai trāpās īstie saimnieki ar patiešām audzinātiem suņiem,» teic Dārta.

    Sarunā ar PDz aktrise atklāj, ka veikusi mazu eksperimentu un kopā ar Hopperu izmetusi līkumu pa lielveikala iekštelpām, kurās ar suni ieiet šobrīd ir aizliegts.

    «Viss bija kārtībā. Neviens neko neteica, attieksme bija patiešām lieliska. Šajā vietā vienkārši strādā solīdi darbinieki. Protams, nedrīkst veikalā iet ar suni, kurš nav adekvāts un izārdīs visus plauktus. Taču tā jau ir suņa saimnieka atbildība,» uzskata Dārta. Viņa atzīst, ka ikdienā kopā ar suni nedodas uz vietām, no kurām četrkājainā mīluļa dēļ varētu tikt izraidīta.

    «Vairāk vai mazāk, bet jau iepriekš paredzu, kurp nevajadzētu iet kopā ar suni. Aiztaupu sev to neveiklo sajūtu, kad kāds aizrāda – suņi šeit atrasties nedrīkst. Tajā pašā laikā esmu redzējusi, ka ārzemēs suņi gaida saimniekus pie uzlaikošanas kabīnēm pat apģērbu veikalā,» tā Dārta.

    Viņa neslēpj, ka priecātos, ja Latvijā mainītos attieksme pret suņiem.

    «Tam noteikti jābūt abpusējam procesam. Nav tā, ka mēs, suņu saimnieki, esam tie labie un viņi, veikalu īpašnieki, kas savās telpās neielaiž cilvēkus ar suņiem, ir tie sliktie. Arī saimniekiem ir jāmainās un jākļūst atbildīgākiem, jo vēl joprojām daudzi savus suņus ved uz vietām, kurām tie nav gatavi,» atzīst aktrise.

    Vaicāta, kas ir viņas iemīļotākās vietas, uz kurām labprāt dodas kopā ar suni, Dārta atbild: «Mēs katru rītu ejam uz kafejnīcu Kalve iemalkot kafiju. Tur ir izveidota īpaša suņu dzirdinātava. Savukārt kafejnīcā Andalūzijas suns ir izveidota arī suņu ēdienkarte. Patiesībā jau ļoti daudzās Latvijas kafejnīcās ir forša attieksme pret suņiem.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē