• Aktieris Djakonovs ticis pie iespaidīgas nelieša bārdas

    Slavenības
    Anastasija Kuzminova
    29. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, ekrānuzņēmums
    Daba aktieri nav apveltījusi ar kuplu bārdu, bet nu viņam ir patiešām bagātīga sejas rota. Neliešu lomas seriālos viņu pārvērtušas līdz nepazīšanai.

    «Man ir sācies neliešu periods. Tos atveidoju gan seriālos Nemīlētie un Tunelis, gan dažos ārvalstu projektos, par kuriem vēl nedrīkstu stāstīt,» saka aktieris Jurijs Djakonovs. Arī režisora Armanda Zvirbuļa daudzsēriju mākslas filmā Meklējiet sievieti viņam tikusi izmanīga armēņu izcelsmes uzņēmēja Dmitrija Azarjana loma.

    «Šajā filmā man jābūt pārliecinošam armēnim un bandītam. Azarjanam ir svarīgi dārgi sevi pārdot citiem, radot priekšstatu, ka viņš kontrolē situāciju. Viņš ir pašpārliecināts, noslēpumains un impulsīvs, bet dvēselē – mazs bērns, kas spēlē spēlītes. Taču tām nereti ir arī smagas sekas,» savu tēlu raksturo Djakonovs.

    Lai labāk iejustos lomā, Jurijs novērojis savus paziņas armēņus – viņu manieres, runas veidu. Noskatījies arī vairākas aktiera Frunzika Mkrtčjana intervijas. Filmēšanas laukumā Djakonovam bija jāsastrādājas ar slaveno armēņu aktieri Grantu Tohatjanu, un Jurijs nevarēja krist kaunā.

    Vēl nopietnāk bija jāpiestrādā, lai vizuāli līdzinātos armēnim.

    «Manam varonim ir bārda, bet man tā aug nevienmērīgi. Bet ar dažu triku palīdzību man uzbūra tik skaistu bārdu, ka nevar acis atraut,» lepojas Jurijs.

    Lomas dēļ viņš pat piekrita veikt skropstu ķīmisko krāsošanu, lai viņa skatiens kļūtu izteiksmīgāks.

    «Kad viss bija izdarīts, sapratu – kaut kas nav kārtībā ar frizūru… Skatījos intervijas ar armēņu cīkstoņiem un ieraudzīju tieši tādu griezumu, kāds man bija nepieciešams. Stundu līdz filmēšanās sākumam teicu grima māksliniecei: «Lūdzu, nestrīdies ar mani. Es zinu, ka vajag tieši šādu matu griezumu.» Savus matus upurēju, lai ietu uz visu banku.»

    Aktieris stāsta – bārdas krāsu nemaz neesot tik viegli dabūt nost, un nereti viņš tāds parādās arī uz ielas. Redzot Juriju šādā veidolā, daudzi esot pārsteigti. Viņu pat ir noturējuši par krievu reperi Timati. «Tas, ka līdzinos Timati, ir jauki. Tomēr ceru, ka man būs pietiekami daudz darba un nevajadzēs piestrādāt par viņa dubultnieku,» atklāj Jurijs.

    Jaunajam tēlam esot arī priekšrocības. «Reiz filmējām Rīgas pierobežā, un es pieķēru sevi pie domas, ka autovadītāji gan ir ļoti pieklājīgi, jo laiž mani pa priekšu. Bet kā gan citādi, ja 90. gadu melnā mersedesā ar numura zīmi INRI (Jēzus no Nācaretes, jūdu ķēniņš, saīsinājums no frāzes latīņu val. – PDz) pie stūres redz karstasinīgu vīrieti ar zelta ķēdi,» pasmejas Jurijs.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē