• Našķoties Zane pēc nokļūšanas slimnīcā: Pamostoties biju gatava ārkārtas evakuācijai

    Zane Grēviņa
    Gita Vīksne
    24. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zane Grēviņa
    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    Zane Grēviņa
    Grāmatu Našķoties un Našķoties bērnībā autore septembra sākumu pavadīja slimnīcā.

    «Visi tie, kuri saka, ka viņiem no rīta ātri pamosties palīdz aukstās dušas, vienkārši pulksten sešos nav tikuši pie kovida testa degunā,» septembra sākumā tviterī pavēstīja recepšu autore ēdienu blogere Zane Grēviņa, kas plašāk pazīstama kā Našķoties Zane.

    Pirms divām nedēļām viņa ar saviem sekotājiem sociālajos tīklos dalījās ar vairākiem īsiem stāstiņiem par piedzīvoto ārstniecības iestādē.

    «Slimnīcas palātas biedrene – burvīga lēdija, 73 gadi – šodien pēc izrakstīšanās novēlēja man savu ēdienreizēs sakrāto maizīšu kaudzi. Kautrējos atteikt. Pieņēmu šo dāvanu, pateicos. Tagad domāju, kam šo bagātību nodot tālāk,» vēstīja Zane.

    «Šorīt pamostoties biju gatava ārkārtas evakuācijai, bet izrādās, ka pulksten piecos māsiņa vienkārši bija ienākusi mērīt man temperatūru,» tā Grēviņa.

    «Pirms miega te piedāvā tādu nomierinošu sīrupu, kuru es vēlīgi pieņemu jau trešo nakti. Paldies. Šovakar, ienākot palātā, māsiņa paziņo, ka «te nāk viens auksts šots», un pirmo reizi piecos gados paklusēju ar savu «paldies, šotus nedzeru». Bija tā vērts,» atzina Zane.

    «Pēc narkozes iespaidā iegāju asosā. Tā bija kļūda. Tā nedariet,» ieteica recepšu autore.

    Par ikdienu, atrodoties slimnīcā, Zane vēstīja arī saviem vairāk nekā 56 000 sekotājiem Instagram, uzņemot īsus videostāstiņus. Tajos Zane atklāja, kā viņu iepriecinājis vīrs Artūrs. Tā kā slimnīcā pie pacientiem šobrīd ciemoties nedrīkst, tad randiņi notika pa palātas logu.

    «Tā izskatās attālināta tikšanās un attālināta ziedu pasniegšana,» ar foto, kur iemūžinājusi pie slimnīcas stāvošo vīru ar ziedu pušķi rokā, dalījās Zane. Tā viņu apciemojis arī ģimenes sunītis un recepšu bloga zvaigzne Susurs. «Šodien attālināti no balkona izvedu pastaigā suni, rīt attālināti varētu pavingrot,» jokoja ēdienu blogere. Savējie viņu lutina arī ar mājās gatavota ēdiena piegādi. «Patīkami saņemt paciņā mammas tomātus no mājām un citas lietas, kad porcijā pa ilgiem laikiem ieraugi Susura spalvu – sajūta kā mājās,» atzinās Zane.

    Iemeslu, kādēļ nonākusi slimnīcā, viņa gan atklāt nevēlējās. Sarunā ar PDz Zane sacīja: «Veselības lietas atstāšu tikai pašiem tuvākajiem.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē