• Pieci gadi bez Andreja Žagara: Savu slimību viņš nepieņēma un neatzina

    Piemiņas stāsts
    26. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andrejs Žagars devās mūžībā 60 gadu vecumā.
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa"arhīva
    Andrejs Žagars devās mūžībā 60 gadu vecumā.
    Šodien aprit pieci gadi kopš dienas, kad bijušais Latvijas Operas un baleta direktors Andrejs Žagars beidza savu ceļu šajā pasaulē. Iznesīgs, inteliģents, apveltīts ar smalku gaumi it visā – tādu Andreju atcerēsies ikviens, kuram laimējies būt viņa tuvumā.

     

    Viņš aizgāja strauji un sāpīgi. Savu slimību slēpa līdz pēdējam. Un, kad tā jau bija acīmredzama, nepieņēma un neatzina. Viņš savu slimību itin kā izdzēsa no savas dzīves. «Fizisko iespēju robežās centās dzīvot tā, it kā tās nebūtu. Arī mūsu mammai viņš neko neteica, vienkārši nevēlējās. Man vēl nedēļu pirms nāves nosūtīja īsziņu, ka ar veselību viss kārtībā, lai gan es jau zināju, kā ir patiesībā. Un es domāju, ka tā ir pareizā attieksme – nelaist klāt to nāvi. Tāpat jau pienāks, ko tur vēl daudz runāt,» tā reiz sacīja viņa brālis, Dailes teātra direktors Juris Žagars. Tajā skumjajā februāra dienā tā pienāca. Nāve aizsauca Andreju 60 gadu vecumā. Jau vārgs būdams, viņš vēl paspēja nofilmēties dokumentālajā filmā kopā ar savu brāli. Tā vēlāk kļuva par skaistu veltījumu Andrejam…

    Ģimenes, draugu, kolēģu un neskaitāmu talantu, kurus viņš palīdzēja atklāt, sirdīs Andrejs ir dzīvs. Ne velti katru gadu viņa dzimšanas dienās tiek rīkoti tik sirsnīgi un neaizmirstami koncerti! Tāpēc, atceroties Andreju, piedāvājam atsaukt atmiņā sarunu, kura notikusi pirms daudziem gadiem, bet ļoti labi parāda to, kāds patiesībā bija Andrejs Žagars.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē