• Jančevska piekrīt spēlēt Dailes teātrī ar vienu neparastu noteikumu

    Slavenības
    Gita Vīksne
    13. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zane Jančevska ar meitu  Martu Lovisu Jančevsku.
    Foto: F64
    Zane Jančevska ar meitu Martu Lovisu Jančevsku.
    No Nacionālā teātra aizgājusī aktrise Zane Jančevska tagad kāps uz Dailes teātra skatuves. Taču gan viņai, gan viņas meitai bija kāds īpašs noteikums.

    «Jaunie aktieri nāk klāt un rotē, bet manas paaudzes cilvēku teātrī diemžēl pietrūkst,» PDz atzīst Dailes teātra direktors Juris Žagars. Nesen teātri pameta tā prīma Rēzija Kalniņa. Tāpēc jau 27. septembrī uz Dailes teātra Mazās zāles skatuves debitēs šarmantā aktrise Zane Jančevska. Viņa spēlēs eksistenciālajā komēdijā «Krietnā puiša rituāla nokaušana» un būs lomā, kura iepriekš bija paredzēta Rēzijai.

    «Rēzija pie manis atnāca jau augusta sākumā un godīgi pateica, ka gribētu aiziet ārštatā. Lugai mēģinājumi sākās 14. augustā. Sapratām, ka steidzami vajadzīga tāda paša kalibra aktrise, kāda ir Rēzija,» stāsta Žagars, kurš uzrunājis Jančevsku. Pirms diviem gadiem viņa zaudēja darbu Latvijas Nacionālajā teātrī, jo atteicās no tolaik obligātās vakcinēšanās pret Covid-19. «Ar mazu pastīvēšanos mums izdevās pierunāt Zani spēlēt izrādē, kurā ir arī viņas meita Marta Lovisa-Jančevska. Viņas uz skatuves gan nesatiksies, tāds bija arī abu aktrišu nosacījums,» atklāj Žagars. Marta Lovisa dailēniešiem pievienojusies šajā sezonā, iepriekš viņa bija Jaunā Rīgas teātra aktrise.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē