• Bērnu slimnīcā atklāta atjaunotā virtuve un veselīgas ēšanas kustība Ēstprieks

    Veselība
    19. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Nesen Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā atklāta jaunā, ar mūsdienīgām iekārtām aprīkotā slimnīcas virtuve un prezentēta veselīgas ēšanas kustība Ēstprieks, kam pamatā ir veselīgs, vietējs, pilnvērtīgs un garšīgs uzturs.

    Bērnu slimnīcā stacionāra nodaļās ik gadu ārstējas ap 15 000 bērnu, kuriem uzturēšanās slimnīcas vidē var būt satraucoša. Bērnu slimnīca par vienu no uzdevumiem izvirzījusi radīt bērnam un viņa ģimenei pēc iespējas draudzīgāku vidi, lai bērns justos mierīgāks, rastu prieku arī spēlēties un ikviena maltīte viņa sagādātu prieku. Tādēļ Bērnu slimnīcas virtuve piedzīvojusi vērienīgas pārmaiņas, kur tagad pacientiem ir pieejama jauna ēdienkarte, kas izstrādāta sadarbībā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu. Ēdienkartē iekļauti astoņi diētu veidi tā, lai 10 dienās maltītes neatkārotos. 

    Jaunās virtuves un ēdināšanas koncepta atklāšana ir tikai pirmais solis ceļā uz veselīgas ēšanas kustības Ēstprieks ieviešanu. Kustības  iedvesmotājs ir uzņēmums Maxima Latvija, kas kopā ar atbildīgiem Latvijas uzņēmējiem apņēmušies nodrošināt bērnu slimnīcas mazajiem vietējus, svaigus un tīrus produktus, kas ļaus Bērnu slimnīcas pavāriem ne tikai pagatavot garšīgu un vizuāli pievilcīgu ēdienu, bet arī iedvesmot bērnus un vecākus turpināt veselīgās ēšanas ieradumu, esot arī mājās.

    “Veselīga un bērniem saistoša ēdienkarte, iespēja pasūtīt ēdienu arī vecākiem, maltītes piegāde palātā termo paplātēs – tie bija šī gada uzdevumi, ko bijām ieplānojuši Bērnu slimnīcas stratēģijā. Nākamie soļi paredz arī iespēju pasūtīt ēdienu elektroniski, izvēloties no vairākiem piedāvājumiem, kā arī nodrošināt ēdināšanu ārpus plānotajām ēdienreizēm, piemēram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas pacientiem, kā arī pacientiem, kuriem dienas laikā nebija apetītes, bet radās vēlme paēst vēlu vakarā. Pacientam un ģimenei draudzīga, personalizēta ēdināšana jau pavisam tuvā nākotnē kļūs par vienu no Bērnu slimnīcas iecerētajiem uzlabojumiem,” stāsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

    “Katra mamma un tētis vēlas, lai viņa bērns ir stiprs un vesels, taču ir reizes, kad atvase saslimst un nonāk slimnīcā. Tad mēs, kā vecāki, vēlamies, lai bērnam slimnīcā būtu viss pats labākais – laba ārstniecība, mīļas māsiņas, kā arī patīkama vide. Arī ēdināšana ir svarīgs solis ceļā uz atveseļošanos. Šodien Bērnu slimnīca ieguvusi jaunu un modernu virtuvi un esmu pārliecināta, ka katrs mazais slimnīcas pacients gaidīs šīs ēdienreizes ar prieku,” atklāšanas pasākumā teica Bērnu slimnīcas patronese Iveta Vējone.

    “Sapnis par jaunu slimnīcas virtuvi un ēdienreizēm, kas ir veselīgas un sagādā bērniem prieku, piepildās pateicoties lieliskai komandai, kurā ir apvienojušies gan slimnīcas darbinieki, gan uzņēmumi un atbalstītāji. Gadiem ilgi viena no biežākajām sūdzībām slimnīcā ir bijusi saistīta nevis ar ārstniecību un medicīnisko palīdzību, bet gan ar ēdināšanu. Paldies vecākiem par pausot viedokli, arī kritiku, jo bieži vien tieši viņu pieredze ļauj mums labāk izprast, kā slimnīcā jūtas mazais pacients, kā arī palīdz meklēt risinājumus un veikt dažādus uzlabojumus. Maxima Latvija jau ilgstoši atbalsta gan Bērnu slimnīcas pacientus, gan viņu vecākus, un šoreiz, pateicoties viņu uzņēmībai un atsaucībai, atbalstītāju pulkam ir pievienojušies brīnišķīgi Latvijas uzņēmumi, kuru ražotie produkti ir veselīgi un iecienīti. Tāpēc emu pārliecināta, ka turpmāk slimnīca saņems komplimentus no mazajiem pacientiem!”, pateicību atbalstītājiem pauda Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

    Lai padarītu mazo pacientu uzturēšanos slimnīcā par patīkamāku un priecīgāku notikumu projekta atbalstītājs uzņēmums Maxima Latvija pasniedza dāvinājumu 60 000 eiro vērtībā. “Mēs, Maxima Latvija iestājamies par kvalitatīviem, vietēju un garšīgiem produktiem. Par ēdienu, kas ne tikai ir veselīgs bērniem un jauniešiem, bet arī garšo labi, un sniedz prieku. Esam pateicīgi Bērnu slimnīcai par iespēju līdzdarboties jaunas un modernas virtuves tapšanā, kur bērniem tagad ir pieejams vietējs, tīrs, garšīgs un mūsdienīgs ēdiens, ēdiens, kas, cerams kļūs par dienas gaidītāko daļu ārstējoties slimnīcā, ” stāsta Maxima Latvija vadītājs Viktors Troicins.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē