• Vieta, kur pulcēties augmīļiem! Drīzumā durvis vērs vides izglītības centrs Salaspilī

    Augi
    Elza Krūmiņa
    8. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Chris Abney/Unsplash
    Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī sekmīgi pabeidzis 1460 kvadrātmetrus (m2) plašā vides izglītības centra «Botania» iekārtošanu un apmeklētājiem tas durvis vērs jau 1.februārī plkst.10, informē «Botania» kuratore Laura Līdaka.

    Savukārt 10.janvārī plkst.16.30 paredzēta centra svinīgā atklāšana, piedaloties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai (JV), klimata un enerģētikas ministram Kasparam Melnim (ZZS) un visiem, kas devuši savu ieguldījumu unikālā nacionālās nozīmes vides izglītības centra būvniecībā un iekārtošanā.

     

    Centra atklāšanā būs iespēja iepazīt savdabīgās arhitektūras ēkas divos stāvos izvietotās ekspozīcijas, interaktīvos stendus, virtuālās realitātes iekārtas un mācību klases, kurās iepazīt augu daudzveidību, to uzbūvi, kā arī vietu ekosistēmās.

    Līdz pirmo apmeklētāju uzņemšanai 1.februārī tiks intensīvi strādāts, lai izglītotu personālu un sagatavotu mācību nodarbību piedāvājumu skolotājiem un skolēnu grupām.

    Nacionālā botāniskā dārza direktora pienākumu izpildītājs Artis Vītiņš atklāj, ka no idejas līdz realizācijai pagājuši teju desmit gadi, piedaloties vairāk nekā 100 sadarbības partneriem un atbalstītājiem. Kopīgā darbā ir radīta telpa, kur līdztekus īstenosies brīvā laika pavadīšanas, ārpusskolas izglītības, sadarbības un tīklošanās iespējas.

    Vides izglītības centra «Botania» ekspozīcija ir bagātīgi piepildīta ar vairāk nekā 100 stāstiem par augu pasauli dažādos zināšanu un pieredzes ieguves veidos, proti, lasāmtekstos un klausāmpasakās, kustīgos stendos un interaktīvos eksponātos, lapu ķeršanas rotaļās un buramvārdos, spēlēs skārienjutīgos ekrānos un virtuālās realitātes pieredzēs, smaržās un skaņās, vēja pieskārienos un graudu čaboņā.

    Ekspozīcijas dizains un interjers veidots ar domu, lai parādītu, cik botānika un dabas zinātnes var būt interesantas un aizraujošas jebkurā vecumā un ar dažādu priekšzināšanu līmeni,

    skaidro Līdaka.

    Nacionālā botāniskā dārza Izglītības darba speciāliste un vides izglītības centra satura veidotāja Dace Miezīte uzsver, ka «Botania» aicina atklāt augu pasauli. Tā ir pilna ar stāstiem par saknēm, stumbriem, lapām, ziediem, sēklām un augļiem, lai vestu apmeklētājus aizraujošā augu pasauli izzinoši izklaidējošā ceļojumā.

    ««Botania» ir stāsts par daudzpusīgu zināšanu pārnesi un nodošanu cilvēcīgā, rotaļīgā un aizraujošā veidā. Zināšanām, kas var būt saistošas kā bērnam, tā pieaugušajam, kā dabu zinošam tā no dabas prom esošam,» informē Miezīte.

    Nacionālas nozīmes vides izglītības centra «Botania» būvniecība un iekārtošana ilga piecus gadus laikā no 2018.-2023.gadam un izmaksāja 2 984 298 eiro. Tā līdzfinansējumu nodrošināja Kohēzijas fonda Vides monitoringa, kontroles un izglītības projekts.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē