• Viesturs Koziols: Grūti saprast, kā valsts iedomājas nodrošināt skatītāju ielaišanu arēnās

    Komentārs
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    26. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Viesturs Koziols
    Foto: LETA
    Viesturs Koziols
    Skatītāji tribīnēs un Baltkrievijas jautājums – bez sportiskās intrigas pasaules hokeja čempionātā iezīmējas arī politiskas notis. Komentē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

    Jau ar 2021. gada pasaules hokeja čempionāta sākumu viena no karstākajām tēmām bijusi skatītāju ielaišana tribīnēs, par ko sprieda gan Saeima, gan Ministru kabinets un attiecīgās ministrijas. Jautājums, ap kuru joprojām ir daudz neskaidrību, arī turnīra rīkotājiem. 

    «Esmu apjucis un man ir grūti saprast, kā valsts iedomājas nodrošināt skatītāju ielaišanu arēnās. Mums tiek lūgts meklēt IT risinājumus, bet es nesaprotu, kā čempionāta organizatori ar ministriju var meklēt IT risinājumus vakcinētu personu datu bāzes izveidošanai un pārbaudei,» sarunā ar portālu santa.lv norāda Viesturs Koziols. «Organizatoru uzdevums ir pārbaudīt skatītāju biļetes – vai tās atbilst attiecīgajai biļešu kategorijai, kvalitātei un iegādes prasībām. Mēs nevaram uzņemties policejisku funkciju pārbaudīt, vai šie cilvēki ir vakcinējušies, pilnībā vai tikai daļēji, – tas ir absurds! Tā nav mūsu funkcija – mēs varam pārdot biļetes un pārbaudīt, vai tās ir legāli iegādātas, ierādīt skatītājiem sēdvietu, bet ir absurdi uzlikt organizatoram pārbaudīt, vai cilvēks ir vakcinējies.»

    Tāpat negaidīts pavērsiens turnīra ikdienā bijuši starptautiskie notikumi ap Baltkrieviju. Kā zināms, pirmdien Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, no stenda Rīgas centrā, kur izvietoti pasaules čempionāta dalībvalsu, IIHF un turnīra oficiālais karogs, izņēma Baltkrievijas oficiālo karogu un vietā ielika vēsturisko sarkanbalto.

    Tam sekoja IIHF lūgums vai nu atjaunot dalībvalstu vidū Baltkrievijas karogu vai izņemt organizācijas un turnīra karogus, kas arī tika izdarīts.

    «Runājot par karogiem – tās ir Rīgas pilsētas [domes] izvēlētas vietas. Rīga ir ļoti skaisti noformēta, par ko esmu saņēmis komplimentus, bet tās ir pilsētas dekorācijas. Karogu ņemšana nost un maiņa – tā nav mūsu ietekmes sfēra un mēs kā čempionāta rīkotāji uz to varam vien noskatīties no malas,» norāda Koziols. «Kolēģi no citām federācijām jau ir izteikuši neizpratni par notiekošo, ka tiek iesaistīta politika, jo ne jau hokejisti pie tā vainīgi. Aizgāju pie baltkrievu kolēģiem, aprunājos, teicu, ka no federācijas puses joprojām uzskatām, ka esam kolēģi, gribam palīdzēt attīstīt hokeju abās valstīs un mums nav, ko dalīt. Politika ir kaut kas cits.»

    Runājot par čempionāta sportisko norisi, LHF ģenerālsekretārs priecājas par negaidītajiem rezultātiem un intrigu. «Šis čempionāts ir pārsteigums. Ja paskatāmies turnīra tabulu pēc pirmajām trim dienām, tā ir kājām gaisā. Labi, varbūt ne pilnībā, jo nevar teikt, ka Itālija un Lielbritānija citkārt būtu pirmajās vietās, bet čehi, zviedri, kanādieši, kas ir hokeja lielvalstis, – viņiem punktu ziņā čempionāta sākums nav bijis ražīgs. Arī tas ir labi, jo rada papildus interesi un intrigu,» saka Koziols. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē