• Rīgas dome no karogu stendiem izņems arī IIHF un pasaules čempionāta karogus

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    No stendiem Rīgā, kur izvietoti 2021. gada pasaules hokeja čempionāta dalībvalstu karogi, tiks izņemti Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un turnīra oficiālais karogs.

    Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) ir nosūtījusi Rīgas domei vēstuli saistībā ar Baltkrievijas oficiālā karoga nomaiņu pilsētā pret vēsturisko sarkanbalto, pavēstījis Rīgas mērs.

    “Mums bija liels pārsteigums uzzināt par jūsu darbībām pret IIHF biedru, Baltkrievijas Hokeja federācijas, karogu. Jūs vairākās vietās Rīgā esat publiski noņēmuši karogu, un sociālajos medijos jūs esat izteicies, ka šis karogs simbolizē teroristisku režīmu un nav iederīgs Rīgā.

    Mēs aicinām jūs šajās vietās steidzami noņemt IIHF karogu, kā arī pasaules hokeja čempionāta karogu, uz kura ir IIHF nosaukums. Atbilstoši IIHF Statūtiem, mēs esam nepolitiska sporta organizācija, un pieprasām, lai IIHF nebūtu nekādā veidā saistīts ar jūsu politiskajiem paziņojumiem,” teikts IIHF vēstulē.

    Atbildot uz šo prasību, Rīgas mērs paziņojis, ka noņems IIHF un čempionāta karogus no stendiem. “Katram jāizvēlas puse – brīvību alkstoša tauta vai asiņains diktators. Pēc Fāzela kunga lūguma noņemsim IIHF karogus,” tviterī ierakstījis Mārtiņš Staķis.

    «Baltkrievijas vadības rīcība nav saistāma ar spēlētājiem, kas zem Baltkrievijas karoga piedalās šajā turnīrā. Spēlētāji Latvijā ieradušies kā viesi un viņiem nebūtu jāpieredz, ka valsts karogs bez viņu piekrišanas tiek izņemts no publiskās 16 dalībvalstu karogu apskates. Tas ir tiešā pretrunā ar čempionāta rīkotājvalsts saukli Passion. No Borders. (Kaislība. Bez robežām.),» teikts IIHF izplatītajā paziņojumā.

    Kā zināms, pirmdien Rīgas mērs kopā ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, reaģējot uz notikumiem Baltkrievijā, svinīgi noņēma no pasaules hokeja čempionāta karogu stenda oficiālo Baltkrievijas karogu, tā vietā izvietojot vēsturisko sarkanbalto karogu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē