• Jaunā vakcinācijas mājaslapa netiek galā ar interesentu skaitu – gaidīšanas laiks pat pāri stundai

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Santa.lv
    Piektdienas rītā, iedzīvotājiem sākot pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19, portāla manavakcina.lv darbība bija palēlināta jau neilgi pēc reģistrācijas atvēršanas, tāpēc mājaslapas darbības nodrošināšanai izveidota virtuālā gaidīšanas rinda, novēroja aģentūra LETA.

    «Lapai šobrīd ir ļoti liels apmeklētāju skaits. Lai nodrošinātu tās darbību, ir izveidota virtuālā rinda. Neuztraucieties, Jūsu reģistrēšanās laiks vakcīnai neietekmēs Jūsu vakcīnas saņemšanas laiku,» teikts paziņojumā mājaslapā.

    Tāpat norādīts aicinājums nevērt ciet konkrēto lapu. «Jūs tiksiet novirzīts uz manavakcina.lv tiklīdz pienāks Jūsu kārta," sacīts mājaslapā.

    Katram apmeklētājam tiek norādīts arī aptuvenais gaidīšanas laiks. Kā novēroja aģentūra LETA, dažiem tas pārsniedz pat stundu.

    Kā vēstīts, agrīnā pieteikšanās oficiāli tika atvērta piektdien plkst.10.

    Agrīnās pieteikšanās mērķis ir efektīvi plānot vakcinācijas kabinetu noslodzes un jaudas. Iedzīvotāji tiek aicināti nesteigties reģistrēt savus pieteikumus pirmajās vietnes darbības dienās. Pirmie vakcīnas saņems tie iedzīvotāji, kas iekļauti prioritārajās grupās. Visi pārējie viena kalendārā mēneša laikā saņemtie iedzīvotāju pieteikumi tiks apstrādāti vienlīdzīgi, pēc nejaušības principa.

    Jau tuvākajā laikā tiks atvērta arī vakcinācijas tālruņa līnija ar tālruņa numuru 8989.

    Vietnes www.manavakcina.lv datu pārzinis un datu apstrādātājs ir Veselības ministrija. Vietni uztur un tā atrodas uz Nacionālā veselības dienesta tehniskajiem resursiem. Vietni izstrādāja SIA ZZ Dats. Ņemot vērā agrīnās pieteikšanās sākšanu, ir veikti papildinājumi arī biežāk uzdotajos jautājumos par vakcinācijas procesu, kas atrodami portālā www.spkc.gov.lv/lv/manavakcinalv.

    Pēc valstī apstiprinātā vakcinācijas plāna februārī turpināsies mediķu vakcinācija, kā arī tiks uzsākta ilgstošas sociālās aprūpes darbinieku un klientu vakcinācija, kā arī daļa senioru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē