• Infografika: Latvijā augustā bijusi augstāka gada inflācija nekā vidēji ES un eirozonā

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    18. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijā šogad augustā bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja Eurostat dati, kas apkopoti par 27 bloka dalībvalstīm.

    Gada inflācija Latvijā – tāpat kā Nīderlandē – augustā bijusi 3,1%. Augstāka inflācija pagājušajā mēnesī bijusi Rumānijā (4,1%) un Ungārijā (3,2%). Pēc Latvijas un Nīderlandes seko Slovākija (3%), Polija un Čehija (abās valstīs 2,6%), Lietuva un Bulgārija (abās valstīs 2,5%), Slovēnija (2,4%), kā arī Lielbritānija un Igaunija (abās valstīs 2,1%).

    Augustā salīdzinājumā ar 2018.gada astoto mēnesi inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs, izņemot Portugālē, kur patēriņa cenas gada griezumā saruka par 0,1%. Maltā gada laikā patēriņa cenas kāpušas par 1,9%, Austrijā un Luksemburgā par 1,4%, bet Zviedrijā un Francijā kāpums bijis 1,3%, tālāk seko Somija (1,2%), Vācija (1%), Beļģija (0,9%), Kipra, Horvātija un Īrija (visās valstīs 0,6%), Itālija un Dānija (abās valstīs 0,5%), kā arī Spānija (0,4%).

    ES vidēji gada inflācija augustā bijusi 1,4%, bet eirozonā veidojusi 1%.

    Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – jūliju – patēriņa cenas augustā ES pieaugušas par 0,2%, bet eirozonā – par 0,1%

    Latvijā salīdzinājumā ar jūliju patēriņa cenas augustā palielinājušās par 0,2%, Igaunijā tās mēneša izteiksmē pieaugušas par 0,7%, bet Lietuvā sarukušas par 0,4%. Visaugstākā mēneša inflācija bijusi Kiprā (1,7%), Luksemburgā (1,2%), Beļģijā (1,1%) un Maltā (0,8%), bet augstākā mēneša deflācija fiksēta Norvēģijā (-0,7%), Grieķijā (-0,6%) un Zviedrijā (-0,5%). 

    Mēneša izteiksmē patēriņa cenas stabilas saglabājušās Itālijā un Rumānijā.

    Dati gan gada, gan mēneša izteiksmē nav pieejami par Lielbritāniju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē