• Baltkrievijas prezidenta kandidāte Tihanovska ierodas Lietuvā: Daudzi mani neieredzēs

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    11. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Baltkrievijas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāte Svetlana Tihanovska ir Lietuvā, otrdien pavēstīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

    «Viņa ieradās Lietuvā un ir drošībā,» ziņu aģentūrām BNS un AFP apliecināja ministrs.

    Savukārt kandidātes pārstāve Olga Kovaļkova portālam Tut.by  sacīja, ka Tihanovsku Lietuvā nogādājušas Baltkrievijas varas iestādes.

    «Svetlanai nebija izvēles, Baltkrievijas varas iestādes viņu izveda no valsts. Svarīgi, ka viņa ir brīvībā un dzīva,» teica Kovaļkova.

    Internetā izplatītajā video Tihanovska paziņojusi, ka viņai neesot bijis citas izvēles kā atstāt Baltkrieviju.

    «Ziniet, es domāju, ka visa šī kampaņa mani ir pamatīgi norūdījusi un devusi man tik daudz spēku, ka man šķita, ka izturēšu visu,» videoierakstā saka Tihanovska. «Taču droši vien esmu palikusi tā pati vājā sieviete, kas biju pašā sākumā,» atzīst kandidāte.

    «Esmu pieņēmusi ļoti smagu lēmumu», uzver Tihanovska, piebilstot, ka lēmumu nav ietekmējuši ne draugi, ne radinieki, ne viņas vīrs blogeris Sergejs Tihanovskis, kurš pašlaik atrodas apcietinājumā Baltkrievijā.

    «Zinu, ka daudzi mani sapratīs, daudzi mani nosodīs, bet daudzi neieredzēs,» saka Tihanovska.

    «Taču, nedod Dievs, būt tādas izvēles priekšā, kādā biju es,» viņa uzsver. «Tāpēc, cilvēki, lūdzu, saudzējiet sevi. Neviena dzīvība nav tā vērta, kas pašlaik notiek,» saka kandidāte.

    «Bērni ir pats galvenais, kas ir mūsu dzīvē,» videoieraksta noslēgumā uzsver Tihanovska.

    Prezidenta amata kandidātes pārstāve Kovaļkova arī pavēstīja, ka  Tihanovskas aizbraukšana no Baltkrievijas  pavērusi iespēju tam, ka varasiestādes atbrīvojušas Tihanovskas vēlēšanu štāba vadītāju Mariju Morozu, kas tika aizturēta sestdien.

    Lietuvas prezidenta kanceleja norādījusi, ka uztur pastāvīgus sakarus ar Tihanovsku.

    «Prezidenta kanceleja uztur pastāvīgus sakarus ar Svetlanu Tihanovsku, kas ieradusies Lietuvā. Pašlaik viņa atpūšas,» ziņu aģentūrai BNS teica Lietuvas prezidenta preses sekretārs Antans Bubnelis. 

    Svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska – 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

    Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un citās valsts pilsētās naktī uz otrdienu turpinājās protesti pret Lukašenko, kas izvērsās sadursmēs ar drošības spēkiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē