- Tautas medicīnā glāzi ķirbja sulas dienā lieto, lai stimulētu vielmaiņu, kā arī pret vēdera aizcietējumiem, priekšdziedzera jeb prostatas iekaisumu, nieru, urīnizvadceļu un aknu slimībām, artrītu un podagru.
- Kad sula izspiesta, lai dažādotu garšas, uz 1 litru ķirbju sulas var pievienot 100 mililitrus smiltsērkšķu vai cidoniju sulas.
- Cits variants: atsevišķi izspiež ķirbja un apelsīnu sulu un vienādās devās sajauc kopā. Savukārt no ķirbja biezumiem, kas palikuši pāri, izcep pankūkas vai izkaltē tos un pēc tam pievieno biezputrām.
Cik bieži un cik daudz drīkst dzert ķirbja sulu, lai nebūtu par skādi, lasi Lolitas Neimanes komentārā šeit.














































































